kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Korosztályos tollaslabdatorna Lendván

sport toll5119Szombaton Lendván bonyolították le az utánpótlás korosztály országos tollaslabda-bajnokságának 2. tornáját. A 13 és 19 éves korosztály egyéni és vegyes megmérettetésére 77 versenyző nevezett. A tornán a lendvai BK Mladost versenyzői négy dobogós helyezést értek el.

Nagyon sok szoros és izgalmas meccset játszottak a lendvai középiskola tornatermében, és a 19 évesek versenye volt különösen kiélezett. A vendéglátó lendvai Mladost Tollaslabdaklub számára viszont a 13 éves korosztályban volt szépszámú résztvevő és itt születtek a legjobb eredmények. A korosztályban öt lendvai versenyző szállt harcba a dobogós helyezésekért.

A fiatalabb korosztályban az egyéni és páros győzelmet is Anja Blazina (BK Ljubljana) szerezte meg. Az egyéni döntőben a hazai Koša Ivával küzdött meg, akit két szettben győzött le. A harmadik helyen szintén a Mladost versenyzője, Horvat Tija végzett. A fiúk mezőnyét magabiztosan nyerte Cerar Matic (BK Medvoda), aki a döntőben győzte le az esélyesebb Škrlj Timet (BK Mirna). A harmadik helyet fordulatos meccs után a házigazda klub színeiben versenyző Peshekhonov Nikita (BK Mladost) 2:1-re szerezte meg Stanovnik Samo (BK Medvode) ellen. A vegyespárosok harcát a Blazina Jure és Anja testvérpáros (BK Ljubljana) nyerte, akik két játszmában múlták felül Cerar Maticot (BK Medvode) és Alič Tinkarát (BK Olimpija). A Mladost negyedik dobogós helyezését Peshekhonov Nikita és Koša Iva harcolta ki, a páros a dobogó legalsó fokán végzett. A vendéglátók színeiben pályára lépett Litrop Kaja, aki a selejtezőkörben rekedt, valamint Oletič Hana is. Utóbbit a negyeddöntőben klubtársa, Koša Iva ejtette ki két játszmában, majd az elődöntőben a szintén csapattárs Horvat Tiját is egy 2:1-es meccsen.

 

 

A 19 éveseknél a hazaiak egy versenyzővel, Bedič Nikával szerepeltek, aki még a serdülők mezőnyében játszik, de jól megállta a helyét a csoportkörben. Az izgalmas döntő 1:1-es eredménynél Brajkovič Nike (BK Bit) sérülésével zárult, aki kénytelen volt átadni a győzelmet Jordan Anjának (BK Ljubljana). A harmadik Žuran Zala (BK Branik) lett. A fiúknál az első helyet magabiztosan az esélyes Ivančič Jaka (BK Medvode) nyerte klubtársa, Kuprivec Rok előtt. A harmadik helyet Poboljšaj Maj (BK Mladost) szerezte meg. A vegyespárosok küzdelmét az Ivančič–Brajkovič duó nyerte a Masten–Vrečar és Kuprivec–Žuran párosok előtt.

Peshekhonov Denis edző elégedett volt a lendvai fiatalok eredményeivel, akik odaadóan küzdöttek és az elvárások szerint teljesítettek. Amint még hozzátette, a torna egyben megfelelő edzőmeccseket is jelentett a versenyzőknek az idény jövő évi folytatására.

 

 

MCSi Design