kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sportmix - hírek röviden

Lecsúsztak a dobogóról

sport naftaof5119A Nafta 1903 öregfiúcsapata a hétvégén Keszthelyen a hagyományos nemzetközi focitornán szerepelt. A 24. Karácsonyi Kupa hétcsapatos mezőnyét a Nafta veteránjai a negyedik helyen zárták, miután a Borász Válogatott csapatát fölényesen, 5:1-re, Balatonkeresztúr ellen 3:0-ra, az Öreg Gólyák ellen 3:2-re nyertek, 1:1-et játszottak a Corrado csapatával, majd két vereséget szenvedtek Hévíz II. és a Jegesek ellen. A Keszthely 4:2-re bizonyult jobbnak a Naftánál, míg a Jegesek elleni 2:0-s vereség után elúszott a dobogós helyezés. A versenynap végén ugyanis mindkét csapatnak 10 pontja volt, a harmadik helyről így az egymás elleni meccsük döntött.

A tornát végül az FC Corrado nyerte, 2. lett Hévíz II., 3. a Jegesek, 4. a Nafta.

f.h.m.     

 

Borsos Fanni harmadszor is magabiztos volt

A szlovén 2. légpuskaliga harmadik tornáján Ormozsdon a dobronaki Jezero 2. csapata Car Franc, Borsos Fanni és Podgoršek Laura felállásban újabb csapatgyőzelmet aratott. Borsos Fanni az egyéni megmérettetésen is remekül teljesített, 416,7 körrel sorozatban harmadszor is az élen végzett. Csapattársa, Podgoršek a 17., Car a 24. helyet szerezte meg.

Hs

 

Sportlövészeti sikerek

Tornisán bonyolították le a szlovén 3. légpuskaliga harmadik tornáját, amelyen a petesházi Coal felállása – Gerenčer Boris, Kocszor Péter Pál, Kopinja Jože – a harmadik, a Lendvai Sportegyesület triója – Havasi Ferenc, Somi Lars, Tkalec Maja – a negyedik helyen végzett. A dobronaki Jezero 3. fiatal csapata – Kianec Melani, Bakan Urisk Lena és Kolman Kaja – az ötödik helyet szerezte meg.

A Lendva-vidéki légpuskások közül a legjobb egyéni eredményt Havasi Ferenc (Lendva) érte el, aki 400,1 körrel harmadik lett, mögötte a negyediken végzett Gerenčer (Coal Petesháza) 399,5 körrel, valamint az ötödiken Bakan Urisk Lena (Jezero) 399,1 körrel.

hs

 

A lendvai edzők a harmadik helyen zártak

sport edzok5119A Lendvai Körzeti Labdarúgóedzők Egyesületének csapata a hétvégén részt vett a Varasdi Labdarúgóedzők Egyesületének hagyományos Ljubek Branko emléktornáján. A négycsapatos tornán Leček Avgust (a kép jobb szélén áll) edző vezetésével a Režonja, Lebar, Plevel, Kreslin, Zadravec, Lukič, Lutar alkotta csapat a harmadik helyet szerezte meg.

Az elődöntőben Ludbreg ellen Lendva szoros mérkőzésen 3:2-re maradt alul, a Muraköz pedig Varasdtól kapott ki 1:2-re. A harmadik helyért folyó küzdelemben Lendva a Muraköz ellen fölényes, 6:2-es győzelmet aratott. A tornát a vendéglátó Varasd nyerte Ludbreg, Lendva és a Muraköz előtt.

 

Az ifi lányok mindent nyertek

A regionális serdülő és ifjúsági légpuskaliga második megmérettetését Tišinán rendezték meg. A serdülő korosztályban két dobogós helyezést értek el a dobronaki Jezero lánynövendékei: Vuk Nika a második, Kolman Kaja a harmadik helynek örülhetett. A fiúk mezőnyében Mihailović Krpan Tine a lendvai egyesületből az ötödik helyen végzett, míg Galambos Milan a Coalból tízedik lett.

Az ifjúsági korosztályban Bakan Urisk Lara és Lena, valamint Podgoršek Laura hármas győzelmet szerzett a Jezerónak, valamint csapatban is élen zárt a trió. 

 

Élen zártak a fiatal sakkozók

A muraszombati Radenska Pomgrad szervezésében Muraszombatban szervezték meg az általános iskolások egyéni területi sakkversenyét. Az 55 benevezett fiatal sakkozó három korosztályban – U9, U12, U15 – versenyeztek. Az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tanulói nagyon jól teljesítettek, hiszen mindhárom korosztályban dobogós helyezéseket értek el. A 15 éveseknél Hozjan Tian örülhetett tornagyőzelemnek, a 12 éves lányok mezőnyében a harmadik helyet sikerült megszereznie Tot Tajának, valamint a 9 éveseknél Cofek Šraj Dino utasította maga mögé összes kihívóját, míg iskolatársa, Bajkovec Leo mögötte a második, Grut Žiga a 11. helyen végzett. 

F.h.m. 

 

A Lindau második lett

sport lindau5119A Lindau Kosárlabdaklub csapata szombaton Zalaegerszegen a hagyományos 19. nemzetközi kosárlabdatornán versenyzett. A négycsapatos tornára nem érkezett meg a muraszerdahelyi csapat, így a Lindau mellett a házigazda Rebels Kosárlabdaklub és a Zalaegerszegi Kosárlabdaklub (ZKK) csapata mérte össze tudását. A Lindau 38:28-ra felülmúlta a Rebels kosarasait, majd a fiatal ZKK felállástól 65:50-re kikapott. A Feher Iztok, Vidak Rajko, Horvatič Sandi, Horvatič Gorazd, Zrna Dejan, Gönc Beno és Gaberšček Dejan által alkotta lendvai csapat a tornán a második helyen zárt a vendéglátó ZKK után és a Rebels előtt.

hs  

   

Játékvezetőképzés Lendván

A Lendvai Labdarúgó-játékvezetők Körzeti Egyesülete 2020-ban ingyenes alapfokú labdarúgó-játékvezetői tanfolyamot szervez minden 15 év feletti érdeklődő számára. A jelentkezést, amelyben rövid életrajz mellett az általános személyi adatok (név, cím, születési dátum) feltüntetése szükséges, az egyesület székhelyére (Malom utca 5b., Pf. 75, 9220 Lendva) kell eljuttatni 2020. január 20-ig. Bővebb információt Bukovec Mirantól (031 531 121, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Tompa Marjantól (051 330 127, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet kérni.

 

 

MCSi Design