kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sport 2019: bajnoki címek, színvonalas nemzetközi tornák

sport2020 5219Sporteseményekben és sporteredményekben gazdag volt az elköszönő esztendő is. Voltak örömteli sikerek, hullámvölgyek és hullámhegyek, gyengébb teljesítmények, mulasztások, valamint számos színvonalasan megrendezett nemzetközi torna. A legjelentősebbeket igyekeztünk összeválogatni a folytatásban.

 

Képünkön: A hosszúfalui Olimpija győzelemmel koronázta meg bajnoki címét a Lendva Körzeti Labdarúgóligában, amelyet megérdemelten, 18 győzelemmel és csupán 2 vereséggel szerzett meg.

 

Január

A 21. korosztályos KBV Judo Kupán 8 országból 281 dzsúdós küzdött a helyezésekért. Január 14-én Fridl Franc vezetőedzővel megkezdte a felkészülést a Nafta a tavaszi idényre. A keretből távozott többek közt Roginić Marko és Vöröš Patrik. Horvat Kristijan 540 körös teljesítménnyel új teremíjászati rekordot állított fel vadászreflex versenyszámban. Denša Luka országos cselgáncsbajnok lett a serdülő korosztály 60 kilós súlycsoportjában. Štampar Zvonko 516 körös új országos csúccsal megvédte teremíjászati bajnoki címét. Lukač Robert lett a Dobronaki Labdarúgóklub új elnöke.

Február

Kihirdették Lendva Község legjobb sportolóit a 2018-as esztendőre: a Lendvai Íjászklub hosszú íjjal versenyző csapata, valamint második alkalommal Horvat Kristijan, valamint Kulčar Vita lett a legjobb. A 44. Lendvai Judo Kupa visszatért az első helyszínre, az 1. Sz. Lendvai KÁI-ba. A völgyifalui Bar Kvatro Gal ismét megnyerte a Lendvai Dartsligát. Tompa Marjan maradt a Lendvai Körzeti Labdarúgó-játékvezetők Egyesületének elnöke.

Március

Az újonc Bizjak Jaka góljával a Nafta a tavaszi idényt 1:1-es döntetlennel kezdte Brda ellen idegenben. Somogyi Péter veretlenül nyerte az 1B szlovén légpuskaligát, míg Car Franccal és Kološa Franccal csapatban a harmadik helyet szerezték meg. A középiskolák országos légpuskabajnokságán Zver Katja bajnoki címet szerzett. Borsos Fanni a 2. szlovén északkeleti légpuskaliga bajnoka lett. Lendván rendezték meg az országos felnőtt és serdülő cselgáncsbajnokságot.

Április

A Muránia női röplabdacsapata a 6. helyen zárta a harmadosztályú idényt. A Nafta ificsapata lett a lendvai körzeti kupagyőztes. A Jezero légfegyveresei helytálltak a szarajevói nemzetközi lövésztornán. A maribori tekeliga bajnoki címének megszerzése utána a lendvai férfi tekecsapat visszatért a harmadik ligába. A hölgyek a 2. országos keleti ligát a harmadik helyen zárták. A 14. Lendvai Ezüstlabda tollaslabdatornára 194 versenyző érkezett, hazai pályán öt érmet szerzett a Mladost Tollaslabdaklub. Dobronakon elrajtolt az új muravidéki pisztoly- és revolverliga. A kapcai Leček Avgust az edzők szövetségének tiszteletbeli tagja lett. Sluka Marian váltotta Fridl Francot a Nafta kispadján.

Május

A Csente és az Olimpija rangadója 3:1-es hosszúfalui győzelemmel zárult. Hideg és esős időben 119 íjász versenyzett a 3D terepíjászati versenyen Völgyifaluban. Petesházán elmaradt az új versenyrendszerű salakmotoros klubbajnokság első viadala. Két fordulóval a bajnokság vége előtt a hosszúfalui Olimpija bebiztosította bajnoki címét a lendvai körzeti ligában. A hullámzó idényt az ötödik helyen zárta a Nafta.

Június

Bedič Nika a németországi Friedrichshafenben rendezett utánpótlás tollaslabdatornán aranyérmet szerzett az U15-ös korosztályban. Szentlászló győzelemmel búcsúzott a maráci kispályás fociliga idényétől. A Lendvai Íjászklub volt a házigazdája a színvonalas közép-európai pályaíjász és országos kupaversenynek. A Lendvai Labdarúgó Akadémia toborzót szervezett Dobronakon, ahol elindította első alközpontját.

Július

Horváth József K. R. Zsonglőr nevű lovával a harmadik győzelmét szerezte meg a Muravidéki Vágtán. A petesházi salakmotorpályán Žagar Matej nagy küzdelemben szerezte meg 18. országos bajnoki címét. 500 kerékpáros rajtolt Lendváról a 16. Háromországos Pannon Maratonon. A 9. dobronaki kispályás focitornát a hosszúfalui Brzostrelke csapata nyerte. A Nafta a második liga idénynyitó mérkőzését 3:1-es győzelemmel indította Brežice ellen. A Nafta nyerte a Lendva Körzeti Labdarúgó-szövetség kupáját, a döntőben 4:0-ra verte Odrijáncot. A lendvai vár tövében 6. alkalommal rendezték meg a történelmi íjászversenyt.

Augusztu

A Nafta váratlanul 1:0-s vereséget szenvedett idegenben Belatinc csapatától. 1:1-es döntetlennel rajtolt Rakičan ellen a hosszúfalui Olimpija a Muravidéki Liga 14 csapatos mezőnyében. A 3. lépcsőfutóversenyt a Vinarium toronyban Eder Josef és Rotar Paušič Lina nyerte. Az új idényben a csentei focicsapatot Baša Aleksander edző vezeti.

Szeptember

A lendvai középiskola melletti műfüves szabványpálya több mint egy év után sem készült el. A kanadai 3D íjászati világbajnokságon Horvat Kristijan nem jutott tovább a selejtezőből. A maráci sportszövetség újabb négyéves megbízást kapott a Muravidéki Regionális Olimpiai Bizottság irodájának működtetésére. A lendvai férfi tekecsapat újoncként győzelemmel rajtolt a 3. keleti tekeligában.

Október

Borsos Fanni a 2. országos légpuskaligát remekül, 420,4 körös győzelemmel indította. Háromjátszmás győzelmet aratott a Muránia női röplabdacsapata a bajnokság nyitányán. A Rokada Sakkegyesület az 1. keleti sakkligát a hetedik helyen zárta. Taroltak a fiatal sportlövők a légfegyveres ligákban.

November

A Nafta megérdemelten jutott be az országos kupasorozat elődöntőjébe, miután kétszer is legyőzte az elsőligás Rudart. A bajnokság egyik legrosszabb mérkőzését játszotta az Olimpija az éllovas Palina ellen. A hosszúfalui csapat az utolsó előtti helyen telel. A Belatinc elleni meccsen a Nafta 2:0-s vezetése elolvadt, hajszálon múlt a pontvesztés is. Elrajtolt a nyolccsapatos lendvai amatőr dartsliga. Első hazai vereségével köszönt el az ősztől a Nafta, tavasszal az 5. helyről folytatja a küzdelmet. A Nafta Végh Gábor elnök igazolt távollétében megtartotta 2018-as közgyűlését. Hodos focicsapata az őszi idényt a 2. helyen zárta.

December

Az Ifjú reménységek elnevezésű, U7-es, U9-es, U11-es és U13-as teremfocitornán a ZTE, az Illés Akadémia, a Mura és a pécsi PVSK győzedelmeskedett. A Lakosi Torcida kispályás focicsapat a nagykanizsai öregfiútornán győzedelmeskedett. A Lindau a Muravidéki Kosárlabdaliga őszi idényét az utolsó előtti, hatodik helyen zárta. A Muránia női röplabdacsapata győzelemmel zárta az évet és a tabella 3. helyéről vág neki a bajnokság második részének. Közös megegyezéssel távozott a Nafta kispadjáról a szlovák Sluka Marian vezetőedző. A lendvai U13-as és U19-es korosztály országos tollaslabda-bajnokság 2. tornáján a Mladost négy érmet gyűjtött be. A szlovén kupa elődöntőjében a Nafta a Kalcer Radomljéval csap össze márciusban.

 

MCSi Design