kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Dončić Dejan a Nafta új edzője

nafta doncic0120A Nafta 1903 Labdarúgóklub az elmúlt év végén tette közzé a hírt, hogy a felnőtt csapat új vezetőedzője Dončić Dejan lett. Dončić legutóbb az elsőligás kranji Triglav csapatát vezette, amellyel tavaly kiharcolta az élvonalban maradást, előtte a szlovén szakmai nyilvánosság a domžalei utánpótláscsapatok vezetőjeként és a felnőtt csapat segédezőjeként ismerte meg.

A Naftánál is fontos feladatkört tölt be az utánpótláscsapatok fiatal tehetségeinek fejlődésében és a munkájában. A 47 éves szakember a klubbal 2022 júniusáig írta alá a szerződést, első nyilatkozatában pedig kiemelte: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a legidősebb szlovéniai futballklub edzője lettem. Amikor a vezetőség felkeresett, bemutatva a klub működését és a munkafeltételeket, nem volt nehéz a döntés. Rendezett és pozitív közegű klubba érkeztem, és meggyőződésem, hogy a jövőben közösen megvalósítjuk a kitűzött célokat, amelyekre a szurkolók is vágynak.”

A Nafta a felkészülést a tavaszi idényre január 8-án kezdte meg, amelynek keretéből az elsőligás zalaegerszegi ZTE által közzétett hír szerint hiányzott Oštrek Stjepan támadó, Živko Žiga középső védő és Raduha Florijan kapus is, akik csatlakoztak a magyar NB I-es csapatához.

 

Újabb támogatás a lendvai futballklubnak

Még a múlt év december 27-én a Magyar Közlönyben megjelent határozatok értelmében a magyar kormány idén is tetemes támogatásokat biztosított a határon túli programok, fejlesztések és beruházások megvalósítására. A Bethlen Gábor Alapon keresztül nagyrészt külföldi focikluboknak összesen 14 milliárd forintot hagytak jóvá. A támogatottak között szerepel a lendvai Nafta futballklub is, amelynek működésére és fejlesztésére idén 1,3 milliárd forintot, vagyis közel 4 millió eurót különítettek el.

 

MCSi Design