kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Vereséggel folytatta a Lindau

sport lindau0120Az új évtized első hétvégéje a Muravidéki Kosárlabdaliga 7. fordulójával folytatódott, amely a lendvai Lindau számára a vártnál rosszabbul indult. Vasárnap ugyanis a Muraszombati Sportegyesület fiatal kosarasai szinte lehengerelték a lendvai vendéglátó csapatot, az erős iramú mérkőzésen nagyarányú, 106:68-as győzelemmel sújtottak le rájuk.

 

 

A vendégek az első sípszótól magas tempót diktáltak, amelyet csupán az első negyedben (27:29) tudott tartani a Lindau, a folytatásban a vendégek egyre inkább felülkerekedtek és jelentős előnyre tettek szert. A második negyedben a Lindau 11 pontot, míg a vendégek 22 pontot szereztek. A második félidőben teljesen összeomlott a hazai csapat, sehogy sem tudta megtörni a vendégek ritmusát, míg a hibákat – a pontatlan dobásokat, az elveszített labdákat és a gyenge védelmet – a muraszombati csapat pontokkal büntette. Szinte minden helyzetből betalált az ellenfél és a harmadik negyedben elért több mint harmincpontos előnnyel eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Az utolsó szakaszban ehhez mérten vissza is vettek a lendületből, a hazai felállás pedig erejéből kifogyva nem tudta felvenni az ütemet (13:16).

A mérkőzésen a Lindau soraiban eredményes formában csupán Frančič Dušan volt, aki 35 pontjával csapata pontjainak több mint a felét szerezte meg. Horvatič Gorazd 13 ponttal követte őt. Muraszombat színeiben változatosabb volt a pontszerzők listája, a legtöbb pontot Zver Leon (23), Lalovič Tine (20), valamint Jablanovec Andrej (19) és Žilavec Damjan (19) szerezte.

A fordulóban az éllovas muraszombati Nona 68:59-re győzött Ljutomer ellen, míg a Tropicano Bistrica 62:83-ra maradt alul Lotmerk ellen. Belatinc a fordulóban szabad volt.

 

 

MCSi Design