kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Kiváló teljesítmény a nemzetközi lövészversenyen

sport trzin0120A Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület tagjai a versenyévet színvonalas nemzetközi sportlövészeti tornával zárták Mengešben. A Trzin Sportlövészeti Egyesület szervezésében a 24. Skirca Borisa Paternosta elnevezésű megmérettetésen erős mezőny sorakozott fel, jelen voltak a világ- és Európa-bajnokságok, az olimpiai játékok résztvevői, valamint versenybe szálltak országos válogatott sportlövők is.

Ebben a mezőnyben az ifjúsági korosztályban szereplő Jezero lánynövendékei az egyéni csúcsok megdöntésével remekül helytálltak. Borsos Fanni épp hogy lemaradt a döntőről, miután 620,7 körös teljesítménnyel a hálátlan 11. helyen végzett, majd Podgoršek Laura 602,3 kört lőtt, ami a 33. helyre lett elegendő. Mögötte a 34. helyet klubtársa, Bakan Urisk Lara szerezte meg 601,6 körös eredménnyel. A tornán a világ egyik legjobb céllövője, a román Sidi Roxana 633,7 körrel új világcsúcsot döntött. A csapatversenyben kiváló eredményt ért el a két ifjúsági csapat, hiszen a Borsos Fanni, Podgoršek Laura, Bakan Urisk Lena alkotta felállás a megmérettetést a kitűnő 6. helyen zárta, míg Kianec Melani, Bakan Urisk Lara és a serdülő Vuk Nika a 9. helyet szerezte meg.  

A Jezero férficsapatának dobogós helyezése egy kis szerencsén is múlt, hiszen Somogyi Péter, Kološa Franc és az alig 14 éves Bálint Kálmán csak 0,8 körrel maradt le a harmadik helyet megszerző Olimpija csapatától, amelyben Rajmond Debevc olimpiai bajnok is versenyzett. Somogyi az egyéni megmérettetésben a negyedik legjobb eredménnyel jutott a döntőbe, ahol a világ legjobb sportlövészeivel versenyzett és nagy küzdelemben a negyedik helyet szerezte meg Sidi Péter mögött. A tornát a világranglista legjobb lövője, a horvát Gorša Petar nyerte 629,8 körrel.

 

 

MCSi Design