kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Sportmix - hírek röviden

sport murav0120Az Összetartozás Kupán 6. lett a Muravidék

A Muravidék focicsapata január 4-én a bonyhádi sportcsarnokban a XXIII. Losonci István Emléktorna – Összetartozás Kupa elnevezésű seregszemlén szerepelt. A teremfocitornán a Muravidék a csoportkörből egy győzelemmel és egy vereséggel jutott a negyeddöntőbe, ahol a későbbi döntős A’la Cool csapat ellen maradt alul 7:3-ra, és ezzel a 6. helyet szerezte meg. A döntőben a székelyföldi Nyárádszereda 2:0-ra verte az A’la Coolt. A bronzérmet a kakasdi csapat gyűjtötte be.

hs (Fotó: Bölcsföldi Zoltán)

 

113 lövész Dobronakon

sport jezero0120A Dobronaki Jezero Sportlövészeti Egyesület a szlovén önállóság napja tiszteletére 25. alkalommal rendezte meg a hagyományos nagykaliberű céllövészeti versenyt a dobronaki vadászház melletti szabadtéri lőtéren. A pisztoly versenyszámban 36 csapat és 113 versenyző állt lőállásba Szlovéniából és Magyarországról.  

Az egyéni megmérettetésben szoros volt a küzdelem, a dobogós helyezések hajszálon múltak. Az idei versenyt Voglar Darko (Maribor) nyerte 193 körrel, egy körrel megelőzve a második helyezett Cehner Borist (Promaris) és a harmadik Širec Romant (Devetka). A Lendva-vidék legjobb eredményét Aladič Elemir (Lendva) szerezte meg, aki 189 körrel 10. lett. Babič Jože (Jezero 1.) a 15. helyezést érte el, míg a legjobb 30 között végzett Režonja Andrej (Lendva) is.

 

 

A csapatversenyt a Voglar, Kostanjevec Škornik és Rems trió nyerte Mariborból, a lendvai felállás – Duh, Aladič, Režonja – 10. lett, míg a Jezero 1. csapata – Babič, Ivanič, Balaško – a 13. helyen végzett.  

Az érmeket és elismeréseket Glavač Simona, a Dobronaki Helyi Közösség elnöke adta át.

hs

 

Szoros küzdelem az élen

Az új év első hetében megkezdődött a Lendvai Dartsliga idei bajnokságának második fele. A nyolcadik forduló a völgyifalui Kvatro Gal 1 csapatának kedvezett a legjobban, amely a hatodik helyen álló petesházi Extra Bar ellen fölényes, 14:2-es győzelmet aratott és 18 pontjával az élre állt a tabellán. Csupán egy ponttal lemaradva három csapat is a nyomában van a tavalyi bajnoknak. A lendvai Retro Caffe, amely a sereghajtó pincei Bar Westet idegenben verte 9:7-re, a Kvatro Gal 2, amely a petesházi Lero Bar ellen magabiztos, 13:3-as győzelemmel indult, valamint a kapcai Matko Bar is, amely a gyertyánosi Booom Bar otthonában nem tudott felülkerekedni, szoros küzdelemben csupán a 8:8-as döntetlent tudta kihozni.

F.h.m.

 

Az öregfiúk tornát nyertek Zalaegerszegen

A Nafta öregfiúcsapata nemzetközi teremfocitornát nyert Zalaegerszegen. A hagyományos Csarnok Kupát a 45 év felettiek alkotta csapatok számára rendezték meg az elköszönő év végén. Idén a tízcsapatos versenyen a Nafta veteránjai néhány kulcsfontosságú játékos hiánya ellenére is remekül teljesítettek. A csapat veretlenül menetelt az elődöntőig, ahol az Ostrom nevű csapatot is megverték 3:2-re az öregfiúk, majd a döntőben a Textil szervizt is 2:1-re megverték. A torna legjobb játékosa Drvarič Marjan lett, a legjobb hálóőr pedig Kiraly Ludvik a Nafta csapatából. A tornagyőztes csapatot Herceg, Drvarič, Meszelics, Horvat A., Šooš, Bertalanič, Horváth, Kerek és Király alkotta.

F.h.m.

 

Topolnik és Kovač nyerte a klubversenyt

sport bowl0120A Lendvai Bowlingklub az év végén hagyományosan megszervezte évzáró klubversenyét a muraszombati bowlingpályán. A férfiak megmérettetését Topolnik Roman nyerte Radaković Dušan és Könye Tibor előtt. A nők versenyében Kovač Vida teljesített a legjobban, őt követte Könye Jožica és Šendlinger Tanja.

F.h.m.

 

Lendvai páros nyert Ljutomerben

Ljutomerben rendezték meg a 6. újévi tollaslabdatornát. A benevezett tíz versenypár megmérettetését a Lendvai BK Mladost tagjai, Krajnc Sašo és Kezele Simon nyerte. A 44 fős torna egyéni számában Glazer Dejan (BK Celje) győzött, a 15 évesek korosztályában a ljutomeri Pukšič Alen lett a legjobb.

F.h.m.

MCSi Design