kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Színvonalas torna, hazai érmek

judo 47Szombaton, a szlovén kultúra napján rendezték meg az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolában a 45. Nemzetközi Judo Kupát. A négy korosztályban folyó versenyen három országból és 32 klubból összesen 229 cselgáncsozó gyűlt össze. A Lendvai Judo Klub 15 éremmel gazdagodott.

A két idősebb – az U16 és U21 – korosztály megmérettetése a szlovén cselgáncsszövetség hivatalos országos versenye volt, aminek okán szombaton délelőtt sok cselgáncsozó gyűlt össze a három felállított küzdőtéren. Délután, némi késéssel a fiatalabb – U14 és U12 – versenyzők láthatóan izgalomban vették birtokukba a tornatermet. Kemény és színvonalas küzdelmek folytak, amiket sikerélmény és csalódottság is kísért.

 

 

Hazai közönség előtt a házigazda Lendvai Judo Klub 20 induló versenyzője szép eredményeket ért el. A legidősebb korosztályban a 48 kilogrammos súlycsoportban csupán Kulčar Vita indult, így a nyakába aranyérem került. A 16 éveseknél Horvat Karina Isabelle (40 kg) és Kovač Mia (44 kg) ezüstérmet szerzett. Utóbbi, akinek súlycsoportjában ketten küzdöttek, a versenynap végén elmondta, hogy elégedett a teljesítményével, de bátrabban is harcolhatott volna. Ezen kell még javítania a közeledő országos bajnokságig, tette még hozzá. A korosztályban Berki Tiana (57 kg) ötödik lett. A 14 éveseknél Gabor Ria (44 kg), Kralj Kaja (48 kg), Čeh Jakob (38 kg) és Čeleš Gal (42 kg) a második helyet szerezte meg, Kecskés Regina (44 kg), Tkalec Vanessa (63 kg) és Čeh Jure (55 kg) a harmadik helynek örülhetett. A legfiatalabbak között, a 12 évesek korcsoportjában Kardoš Lea Luna (48 kg) aranyérmet szerzett, Čeh Miha (29 kg) és Borsos Csenger Botond (42 kg) ezüstérmet, Horvat Daša (33 kg), Horvat Domen Tian (50 kg) pedig bronzérmet. Bertalan Noé (35 kg) és Nerad Jan (38 kg) negyedik, Szépe Flóra (29 kg) ötödik lett.

Annak ellenére, hogy nemrég lemondott a klub elnöke, Mlinarič Franc, és még februárban sor kerül a tisztújító közgyűlésre, a klubtagság összefogott és színvonalas versenyt szervezett. Recek Gorazd, a klub titkára és edzője elégedettségét fejezte ki a részvétellel, valamint az összegyúlt erős mezőnnyel kapcsolatban: „Hazai pályán bizonyíthattak a versenyzőink. Többségében ezzel a lehetőséggel éltek is, teljesítményükkel eleget tettek az elvárásoknak, de voltak gyengébb teljesítmények is.”

 

Eredményesen versenyeztek a KBV cselgáncsozói

A lendvai Judo Kupán hét versenyzővel jelen volt a Lendvai Küzdősportok Klubja (KBV) is, akik öt érmet szereztek. A 14 éves korosztályban a 63 kilogrammos súlycsoportban Škraban Lana nyakába ezüstérem került, miután két párbajgyőzelem után a nagyatádi Takács Sára elleni küzdelemben hibát követett el és ipponos vereséget szenvedett, valamint Sep Sara bronzérmet szerzett. Bogdan Štefan (35 kg) szintén harmadik lett. A 12 évesek mezőnyében Škraban Gaja (40kg) magabiztos győzelemnek örülhetett, míg Čizmašija Taša (33 kg) második, Horvat Domen (50 kg) harmadik, Bogdan Luka (29 kg) pedig ötödik lett.

 

Fotó: Galič Tomaž, Horvat Silvija

 

 

MCSi Design