kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

Sportmix - hírek röviden

sport mladost0620Mariborban a tollaslabdázók

Az U11-es országos tollaslabdabajnokság második tornáját Mariborban rendezték meg, a versenyen a lendvai Mladost Tollaslabdaklubból két versenyző lépett pályára. A vegyes párosok mezőnyében Horvat Naja a kungotai Strelec Rokkal a dobogó legfelső fokán végzett, míg egyéniben hetedik lett. Pahor Sven a selejtezőben rekedt.

Hs

 

Vereség a listavezetőtől

Pénteken a lendvai Muránia női röplabdacsapat az éllovas Kostman Slovenj Gradec felállással csapott össze a harmadik szlovén röplabdaliga 12. fordulójában. A sima háromjátszmás meccsen a Muránia nem tudta felvenni a harcot az ellenféllel, így komolyabb ellenállás nélkül kétszer 25:17-re, valamint 25:11-re a házigazda nyerte a találkozót.

A Muránia korosztályos lánycsapata a 2. szlovén liga második fordulójában kétjátszmás győzelmet aratott a Roto-Kema Puconci ellen, majd 2:1-es vereséget szenvedett a ŽOK Maribortól.

Hs

 

A Coal csapatban negyedik

A 3. szlovén északkeleti légpuskaliga ötödik tornáját a hétvégén Gornja Radgonán bonyolították le. A csapatversenyt a petesházi Coal Céllövészeti Klub a negyedik helyen zárta Koczor Péter, Gerenčer Boris és Miladinovič Dragan felállásban, a lendvai egyesület csapata – Havasi Ferenc, Somi Lars, Tkalec Maja – a hetedik, a dobronaki Jezero III. csapata, Vuk Nika, Kolman Kaja és Magyar Noemi hármasa a 10. helyen zárt a 11 csapatos mezőnyben.

Az egyéni legjobb eredményt Miladinovič (Coal) szerezte meg 11. helyezésével, Havasi (Lendva) 14., Koczor (Coal) 15., Somi (Lendva) 20. lett. Harminc közé jutott még Vuk (Jezero) a 21., Gerenčer (Coal) a 22. és Galambos Milan (Coal) a 24. helyre elegendő lőtt körrel. A tornán 48 versenyző állt lőállásba.

hs  

 

Győztek a tekézők

A 3. keleti tekeliga 13. fordulójában a lendvai férfi tekézők az ötödik helyen álló Brežice csapatát fogadták a hazainak számító radányi tekepályán. A házigazdák hozták a kötelezőt és 5:3-ra (3190:3150 fa) múlták felül az ellenfélt. Zadravec Uroš 563 fával, Potočnik Bojan 525 fával és Radaković Dušan 531 fával szerzett párbajgyőzelmet, míg Šimon Janeznek, Horvat Jožénak és Tisovic Borisnak ez alkalommal nem sikerült a pontgyűjtés. A lendvai tekézők összesítésben 11 ponttal nyolcadikak.

F.h.m.

 

Dobogós helyek a területi sakkbajnokságon

A muraszombati Pomgrad Sakkegyesület rendezte meg a csapatok iskolai területi sakkbajnokságát, amelyen remekül szerepeltek az 1. Sz. Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola tanulói. Az U15-ös fiúmezőnyben eredményesen teljesített a Hozjan Tian, Peshekhonov Nikita, Sankovič Niko és Grof Aleks felállás, amely nyolc ponttal a második helyet érte el. A magabiztos, 13,5 pontos győzelmet az 1 Sz. Muraszombati Általános Iskola szerezte meg. Szintén a második helynek örülhetett a lendvai iskola U9-es fiúcsapata – Bajkovec Leo, Cofek Šraj Dino, Mikolič Jaka és Lukács Áron –, akik egy ponttal maradtak le a 12 ponttal győzelmet szerző radgonai csapattól.

F.h.m.

 

Bajnok a Kvatro Gal

Egy fordulóval a Lendvai Dartsliga vége előtt a völgyifalui Kvatro Gal I. csapata megnyerte a bajnokságot, amivel megvédte bajnoki címét. Az utolsó előtti, 13. fordulóban a sereghajtó pincei Bár Westet nagyobb erőfeszítés nélkül, 11:5-re győzték le. A lendvai Retro Caffe idegenben 10:6-ra nyert a petesházi Lero Bár ellen, míg a kapcai Matko Bár 8:8-as döntetlent játszott a Kvatro Gal II-vel. A gyertyánosi Booom Bár hazai pályán kapott ki 9:7-re a petesházi Extra Bártól.

Összesítésben a Kvatro Gal vezet 32 ponttal, 2. a Retro Caffe 28, 3. a Kvatro Gal II 25, 4. a Bár Matko 23, 5. a Bár Extra 17, 6. a Boom Bár 14, 7. a Lero Bár 12 és 8. a Bár West 5 ponttal. 

F.h.m.

 

A ZTE színeiben lőttek a magyar bajnokságban

sport jezer06201A dobronaki Jezero Céllövészeti Egyesület három fiatal tagja a hétvégén a Budapest melletti Százhalombattán rendezett légfegyveres magyar bajnokságon versenyzett a zalaegerszegi ZTE színeiben.

sport jezer06202A légpuska versenyszám ifjúsági korosztályában Bakan Urisk Lara egyéniben a 19., testvére, Lena a 22. helyet szerezte meg. Az erős mezőnyben Szenecsár Csengével a remek hetedik eredményt érték el csapatban. Emellett Vuk Nika az egyéni versenyt a 27. helyen zárta. Lena és Lara Varga Botonddal, valamint Bálint Kálmánnal az oldalán a vegyes párosok versenyében is megküzdött. Mindketten helytálltak a válogatott versenyzőkkel megtűzdelt mezőnyben és továbbjutottak a döntőbe. Lena és Botond párosa végül a 6., míg Lara és Kálmán a 8. helyen végzett.

Vuk Nika a fiatalabb korosztályban is versenybe szállt, egyéniben a 26. helyet lőtte meg, míg csapatban Szenecsár Csengével és Árvai Luca Dorkával bronzérmet szerzett.

hs

 

Különleges íjásztorna Varasdon

sport ij0620A Lendvai Íjászklub tagjai vasárnap különleges teremíjászati tornán versenyeztek Varasdon, amelyen 18 és 25 méteres távolságra lőttek. A megmérettetésen vadászreflex íjjal Cseh Gyula 1072 körrel versenygyőzelmet szerzett, Hozjan Jože hosszú íjjal második lett. A veterán kategória csigás íj versenyszámában Štuhec Bojan ötödik, Kuzma Branko hetedik lett, vadászreflexben Leben Janko a dobogó alsó fokán végzett.

hs

 

 

MCSi Design