kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Bizonytalan a salakmotorozás jövője

speedway1020A Lendvai Speedway Team pénteken tartotta meg éves közgyűlését a lendvai Cubis Hotelben. Az egyesület nemcsak az utánpótlás hiányával, a fiatalok toborzásával, hanem az infrastruktúra egyre nagyobb leépülésével is küzd. Idén az egyesület színeit két versenyző képviseli.

Matjašec Andrej elnök beszámolójában elhangzott, hogy az elmúlt évben három aktív versenyzővel versenyzett a klub. Közülük Bot Daniel és Vugrinec Dario mindhárom országos versenyen szerepelt. Együtt az ifjú Gal Timmel viszont nem rendelkeztek megfelelő tudással és tapasztalattal, hogy felvegyék a versenyt a kihívókkal. Az országos bajnokság kiélezett döntőjét a petesházi oválison újra a ljubljanai Žagar Matej nyerte, e verseny pedig meghozta az egyesület számára a szlovén autómotor-szövetség által díjazott legjobb versenyszervezői elismerést is. Az új rendszerű szlovén liga már induláskor nehézségekbe ütközött a versenyzők hiánya, a rivalizálás és a feltételek pontosabb meghatározása miatt.

A Speedway Team-nél jól működött viszont az utánpótlással foglalkozó szekció Rubin Igor vezetésével, amely megszervezte és lebonyolította az edzéseket és segítette a versenyzők fejlődését. A nyílt nap és az egynapos edzőtábor eredményes volt, vonzotta a látogatókat, de újonc nem csatlakozott a salakmotorosokhoz. Hosszú ideje tartó törekvések után tavaly sikerült felújítani a pálya körüli védőkerítést, amely azonban három hónap után tönkrement, így új megoldások keresésére kényszerült a klub. Emellett az alapfelszerelés korszerűsítésére is szükség lesz. Az új légzsákokhoz szükséges 40.000 euró továbbra sem gyűlt össze, ezért a petesházi oválison a jövőben is csak országos szintű versenyeket rendeznek.  

A tervek között elhangzott, hogy idén az egyesület színeiben a horvát Vugrinec Dario és az osztrák Luttenberger Peter versenyez, a petesházi oválison pedig két országos bajnoki viadalt rendeznek május 5-én és szeptember 20-án. Újra megszervezik a nyílt napot és a fiatalok edzőtáborát is. A vezetőség tudatában van annak, hogy komoly problémákkal szembesül az utánpótlás nevelésében, a versenyzők toborzásában. A probléma országos szintű, hiszen Szlovéniában a kilenc regisztrált salakmotoros közül hatan versenyeznek aktívan. Ennek ellenére a közgyűlésen nem hangzott el terv a sportág iránti érdeklődés fellendítésére.

 

 

A problémát az edző hiánya is mélyíti, hiszen Koren Jože edző, aki az edzésekre a pálya előkészítését is elvállalta, nem kívánja folytatni a munkát. Amint elmondta, nem lát jövőt a szlovén motorozásban, sem a sportág fejlődésében, az edzések pedig sok szabadidőt és energiát követelnek: „A vezetőség csak versenyekben gondolkodik és egy szót sem ejtett a hazai versenyzőkbe fektetett erőfeszítésekről” – mondta. A tárgyalásokat az edzővel a vezetőség a közeljövőben tervezi.

A pénzügyeknél elhangzott, hogy a 12.550 eurós bevétel a 4.400 eurós dotációkból, pályázati forrásokból, a jogi személyek és egyének 2.150 eurós támogatásából, a szolgáltatások 2.300 eurós bevételéből, valamint a 3.300 eurónyi belépődíjakból állt össze.. A 12.800 eurós kiadások zömét a szolgáltatások a 10.800 eurós költségei és a versenyek, a licenszek, a bírói és egyéb dologi kiadások jelentették 1.350 euró összegben.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben