kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Živko megszerezte a három pontot

nafta1020zivkoA második osztály tavaszi idényének bevezető összecsapását a Nafta még pénteken kora délután játszotta Ptujban a Drava ellen. Mezőnyfölényben játszotta a mérkőzést a lendvai csapat és többet is birtokolta a labdát. Az első harminc percben nem igazán alakult ki helyzet, a játék eseménytelenül csordogált a pályán, amikor az első lövést a kapu felé Pirtovšek lőtte távolról, majd néhány perc múlva Paku ballábas lövése is a kapufa mellett kötött ki.

Az első félidő legszebb helyzete Bizjak szabadrúgása volt, de a tapasztalt Curanović kapus kiválóan reagált. A félidő végéig egymást követték a lehetőségek a vendégeknél, de a labda nem találta meg a hálóba vezető utat.

A Drava a kezdeményezést a folytatásban is átengedte az ellenfélnek és betömörült védekezni. Az egyedüli valamit érő helyzetet Lukić-Grančić lőtte a Natfa kapujára, de több tíz méteres távoli lövése nem talált a hálóba, így Raduha kapuja nem forgott veszélyben. Az 52. percben egy jobb oldali akcióban Vinko passzolt Reberniknek, aki megtalálta a kapu közelében magára hagyott Živkót. A hátvéd jobb lábbal helyezett a kapuba, amivel megszerezte a Naftának a vezetést. A hazaiak ezután is keményen védekeztek, Paku ígéretes lövésénél Kryeziu mentett és újra remekelt a hazai hálóőr is, aki Ploj bal oldali betörését hárította.

Dončić edző csapata a gyenge helyzetkihasználás ellenére megérdemelten nyerte meg a tavasz bevezető találkozóját és fontos három ponttal gazdagodott.

 

Drava Ptuj – Nafta 1903 0:1 (0:0)

A mérkőzés helyszíne: ptuji városi stadion

A nézők száma: 200

Játékvezetők: Boršak Alen, Karmel Vidko, Lahovič Marcel

Szövetségi ellenőr: Močnik Vlado

Drava: Curanović, Mate, Bajrami, Kryeziu, Marcius, Nelson, Žugelj, Šlak, Dedić (Akande 74.), Šlamberger (Živič 87.), Lukić-Grančić; edző: Trenevski Viktor

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R., Bizjak, Novinić, Paku, Živko, Ubochioma (Ploj 62.), Rebernik, Gergényi (Bolla 26.), Leuštek, Vinko (Molnár 68.); edző: Dončić Dejan

Gólszerző: Živko (52.) 

Sárga lap: Lukić-Grančić, Kryeziu, Bajrami, Novinić, Pirtovšek

Piros lap: –

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben