kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Az idény legjobbja Varga Dezső lett

sport darts1020Szombaton a Lendvai Dartsliga győztes csapata, a völgyifalui Bar Kvatro Gal rendezte meg a dartsliga gálatornáját Pincén, amelynek keretében kiosztották a díjakat is.

A vándorserleg egy évre a völgyifalui Bar Kvatro Gal tulajdonába került, amelyet Verbančič Robert, Pergar Robert, Horvat Renata, Tomašič Dalibor, Delagoya Luca, Fordan Andrej és Gal Lajos alkot. A liga második helyezettje a lendvai Retro Cafe, míg a harmadik a Bar Kvatro Gal II. csapata lett. A Kvatro Gal bajnokcsapat vezetője, Gál Lajos elmondta, nagyon elégedett az idei idénnyel, hiszen mindkét csapattal dobogós helyen sikerült végezni: „Zsinórban harmadszor nyertük meg a ligát. Idén azonban újraszerveztük a versenyt, új szabályokat fogadtunk el és újdonságként bevezettük a győztesnek járó vándorserleget is, amit most egy évre először kaptunk a birtokunkba. Különösen a második csapatra vagyok büszke, amelyet az idei ligára állítottunk össze. Jól feltalálták magukat és a vártnál jobb eredményt értek el.”

A szombati zárótornán rendezték meg a liga nyolc csapatának legjobb két-két dobójának megmérettetését. A 16 induló közül a legjobban Varga Dezső teljesített a kapcai Bár Matko csapatból, aki a lendvai liga legjobb dartsosa címét nyerte el. Őt követte Bencik Mario a petesházi Bar Extrából és Cuk Peter a völgyifalui Kvatro Gal II. csapatából. Koša Denis, a lendvai dartsliga felelőse elégedettségét fejezte ki az idei, kisebb módosított szabályokkal befejezett versenyidényről: „Az idei lendvai ligában csak a községben állandó lakcímmel rendelkező versenyzők indulhattak, ami által egyenrangú, érdekesebb és színvonalasabb lett a verseny, számos kiélezett küzdelemmel tarkítva egészen az utolsóelőtti fordulóig.”

 

 

A gálaest az egyéni 301 dupla kimenő számmal folytatódott, amelyet már a bajnokcsapat bonyolított le 48 dartsos részvételével. Az összecsapást Žalik Vlado nyerte Dolnja Bistricáról, második lett Rudaš Denis Lendváról, aki a legjobb 148 pontos kidobásért járó díjat is megkapta, valamint a harmadik helyet Novak Dejan szerezte meg Petesházáról. Zárásként az 501 dupla vagy tripla kimenő viadal következett, amelyen 13 véletlenszerűen összeállított pár csapott össze. A megmérettetést Gal Patrik és Žalig Uroš párosa nyerte, második lett Hozjan Patrik és Delagoya Luca, harmadik pedig Berki Edvard és Bencik Kristijan.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben