kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

A két országos liga május végén folytatódik

nafta kocsardi1620A Szlovén Labdarúgó Szövetség múlt pénteken közzétette, amennyiben a koronavírus-járvány alakulása lehetővé teszi, hogy a kormány enyhítsen a szigorításokon, akkor zárt kapuk mögött lebonyolítják a szlovén 1. és 2. labdarúgó-bajnokságot és a női élvonal mérkőzéseit, valamint a kupasorozat elődöntőjét és döntőjét. A harmadosztályú és az utánpótlásligák azonban befejeződtek.

Előreláthatólag az élvonal május végén, június elején folytatja a bajnokságot, amelynek 2019/20-as idényéből még 11 forduló maradt. A bajnokság gyorsított ritmusban a nyár közepén fejeződne be.

A másodosztályú bajnokságnak a folytatása is erre az időszakra tehető és szintén gyorsított ütemben folyna heti két mérkőzéssel. Az idény végéig tíz forduló van hátra, jelenleg a Nafta 1903 a negyedik a tabellán, hét ponttal lemaradva a listavezető Kopertől. Kocsárdi Gergely klubigazgató lapunknak elmondta, a jelenlegi helyzetben a legfontosabb, hogy a klubban a labdarúgók és az alkalmazottak mind egészségesek. – Fontos a klub számára, hogy végre van egy támpont, ami alapján elkezdhetünk újra dolgozni. Nyilván ez egy szövetségi elképzelés, de ez alapján már megtervezhetjük, mikor és hogyan tudunk felkészülni a bajnokság hátralévő részére és a kupamérkőzésre. Továbbá meghatározó lesz a következő egy-két hétben az is, hogy a rendeletek és a törvények milyen formában teszik lehetővé a közös edzések levezénylését. Március 11-től a labdarúgóink megadott program szerint önállóan készülnek. Az erőnléti feladatokat folyamatosan elvégzik, a csapattaktikai felkészülést viszont közös edzéseken tudjuk csak gyakorolni. Ennek tükrében a bajnokság folytatására a felkészülés minimum két hetet igényelne.

A szövetség bejelentése szerint a legfontosabb a játékosok és minden labdarúgásban részvevő egészsége, ezért az egészségügyi bizottsággal összeállították az utasításokat is a biztonságos edzésekre vonatkozóan.

Egy meccs a kupasorozat elődöntőjében

 

A bajnokság alatt a tervek szerint befejeződne a szlovén kupasorozat is, amely rövidített menetrendben, csak egy elődöntős mérkőzéssel és a döntővel zárulna semleges pályán. A kupasorozatban érdekelt a Nafta 1903 is, amely az elődöntőben Radomljéval találkozik és a döntőbe jutással történelmi sikert érne el. Az új fejleményekről Kocsárdi Gergely klubigazgató úgy fogalmazott, hogy a szövetség döntését a klubnak kötelessége elfogadni. – Úgy gondolom, hogy a labdarúgás egyenlő feltételekre vonatkozó szabályai így is fognak érvényesülni. Egy mérkőzésen és semleges pályán kell bebizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél. Ezzel nincs semmi probléma, a csapatot erre fogjuk még jobban felkészíteni, hiszen ez a siker nagyon fontos lenne a klub számára – mondta a klubigazgató.

 

Befejeződött az ifjúsági versenyév

A Szlovén Labdarúgó Szövetség végrehajtóbizottsága múlt pénteken arról is döntést hozott, hogy befejezi az ifjúsági és az amatőr versenyévet. Így véget ért a keleti és a nyugati 3. liga, az 1. és a 2. szlovén ifjúsági és serdülőliga, valamint az U15-ös fiúliga. Emellett a női utánpótlásligák, a futsal-versenyek, a szlovén női és az ifjúsági kupa is.

nafta bazika1620A versenyév befejezéséről kérdeztük Bažika Silvestert, a Nafta utánpótlásának szakmai vezetőjét és az ifjúsági csapat edzőjét. A szakvezető egyrészt örült volna, ha a szlovén 2. ifjúsági és serdülőliga a pályán fejeződött volna be, de a kialakult helyzet ezt jelenleg nem teszi lehetővé és ehhez alkalmazkodni kell: – Az utánpótlás korosztályos játékosai már egy hónapja az edzők utasításai szerint önállóan edzenek. Főleg az állóképességükön dolgoznak heti három-négy alkalommal, és ezt így tervezzük folytatni legalább május végéig. Bízunk viszont abban, hogy a következő idényre a felkészülés már közösen folyhat – mondta a szakvezető. Az ifjúsági és serdülőcsapat a másodosztályban a közös tabellán a hetedik helyen áll, a jövő évi szereplése ebben az osztályban nem forog veszélyben, viszont a szakmai stáb az U15-ös korosztályban a feljutást célozta meg, erre most azonban így nincs lehetőség. Jelenleg nem tudható, hogy milyen megoldások várhatók a következő idényt illetően, ugyanis a ligák jövő évi rendszeréről a szövetség illetékes szervei később döntenek.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben