kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Előrelépés a fociakadémia ügyében

akademia17201Két évvel azután, hogy Lendva Község és a Nafta 1903 Labdarúgóklub megkötötte a 20 évre szóló ingyenes telekhasználati jogról szóló szerződést, amely a Lendvai Labdarúgóakadémia megépítésének alapját jelenti, a napokban elkezdődött a terület közművesítése, amit a szerződés megkötésekor a község vállalt el. Párhuzamosan az akadémia építési engedélyeztetése is folyamatban is.  

A héten egy projektkoordinációs megbeszéléssel kezdetét vette a Lendvai Terme komplexumától keletre fekvő terület közművesítése, amely elsősorban a lendvai utánpótlásnevelő központ megépítését szolgálja. A vízvezeték és a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését a lendvai Legartis Kft., míg az elektromos hálózatot az Elektro Maribor vállalat végzi el hatvannapos határidővel.

akademia1720Mivel az akadémia építési engedélyéhez szükséges volt a terület közművesítése, és ez most elkezdődött, a projekt állásáról Močnek Mária projektfelelőst kérdeztük: – Korábban több megállapodás született a község, a lendvai Nafta és az Elektro Maribor között, ami alapján az elektromos áramot, valamint a víz és szennyvíz bevezetését biztosítják a parcellánkig, aminek költségeit a község és az elektromossági vállalat fedezi – mondta a projektfelelős. – Nekünk a területen egy transzformátor-állomást kell létrehoznunk. Közben a labdarúgóklub április 10-én benyújtotta az építési engedélyre a kérelmét az összes szükséges véleményezéssel, beleértve a környezetvédelmi intézet által kiadott végzést is, amely szerint a megépülő létesítményhez nem szükséges környezetvédelmi előtanulmány készíttetése. Jelenleg így párhuzamosan folyik az építési engedélyeztetés a közművesítés munkálatokkal, emellett pedig a tervezők már elkezdték készíteni a kiviteli terveket. Az építkezés megkezdése a nyár folyamán jelenleg több dologtól is függ, egyrészt a járványügyi helyzettől, másrészt a további bürokratikus folyamatoktól is. Nem titok viszont az sem, hogy magyar kivitelezőket fogunk a projektbe bekapcsolni és a helyi vállalkozókkal is tervezzük a közreműködést – tette hozzá Močnek Mária.

A Lendvai Terme mögött mintegy öt hektáron megépülő létesítmény tervei nem változtak lényegesen. Egy L alakú épület készül majd, amelyben fogadóteret, öltözőt, zuhanyzót, wellness-részleget és orvosi szobát, valamint a felső szinten egy konferenciaszobát, konyhát ebédlővel és 16 szobában 32 férőhelyet alakítanak ki. Az épület előtt egy parkoló és mögötte három pálya épül.  

Hogy az utóbbi években a magyar kormány által jóváhagyott mintegy 7 millió eurós támogatás a lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklub működésére és fejlesztésére a beruházás teljes kivitelezésére elegendő lesz-e, azt a projektfelelős egyelőre nem tudta megmondani.

 

Az utolsó simítások a középiskola melletti pályán

Az iskola melletti szabványpályánál a kivitelezők az utolsó simításokat végzik. A projektfelelős elmondta, amint a magyar kivitelező cég alkalmazottai folytatni tudják a munkát a járványügyi korlátozások enyhítése után, a munkálatok mintegy két héten belül befejeződnek. A műfüvet leterítették, ezt már csak fel kell tölteni a töltőanyaggal, majd a pályát a fiatal korosztályok birtokukba is vehetik.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben