kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Várják az enyhítéseket és a folytatást

murania1820Mivel március közepétől az összes röplabdaligát berekesztette a röplabdaszövetség, a Lendvai Röplabdaklub tevékenysége is szünetel. Jó egy héttel ezelőtt pedig a szövetség meghozta a döntést a harmadosztályú női versenyidény lezárásáról is.

murania sven1820Sarjaš Sven, a Lendvai Röplabdaklub elnök elmondta, hogy a kialakult helyzet miatt meghozott döntések kedvezőtlenek a felnőtt csapat számára, hiszen az idény idő előtti befejezésével a Muránia harmadosztályú női röplabdacsapata nem tudott tovább küzdeni a jobb végső helyezésért. A sérülésekkel tarkított idény második felében a legnehezebb mérkőzéseit játszotta a Muránia, emellett Prevalje évközben kilépett a ligából, így az ellenfelek pontokat szereztek a nem lejátszott mérkőzésekért, amelyeket a lendvai csapat nem kapott meg. Így végül a tabellán az ötödik helyen zárt a Muránia. Keserű a szájíz a klubban azért is, mert a szezon előtt célul tűzték ki, hogy a csapat dobogós helyen zárja a szezont, titokban pedig a feljutásban is reménykedtek.

Az elnök elmondta továbbá, hogy a korlátozások bevezetése óta az edzésfolyamatot online oldották meg, a játékosok edzői utasítás alapján egyéni edzéseket végeznek. Készülnek a tréningek folytatására, és amint a körülmények lehetővé teszik, munkába is állnak. Valószínűleg kisebb csoportokban fognak edzeni, szükség esetén a szabadban is.

Egyetértett az elnökkel Todorović Spasoje edző is, aki még hozzátette, hogy a sérülések megelőzése érdekében az edzéseket óvatosan kell majd megkezdeni, valamint az állóképességen is dolgozni kell: – Fokozatos felkészülésre lesz szükség, a tervek szerint az elején egyéni edzéseket fogunk tartani a lányokkal, lehetőség szerint a tornateremben és a szabadban is. Kijelenthető tehát, hogy a felkészülési időszak idén hosszabb lesz az elmúlt évekhez képest.  

Sarjaš Sven elnök tájékoztatása szerint a röplabdaszövetségtől még nem kaptak irányelveket az edzések folytatására vonatkozóan. Az elnök viszont attól tart, hogy a jelenlegi állapot negatív hatással van a gyermekek, az utánpótlás korosztályú játékosok fejlődésére, valamint fennáll annak a lehetősége is, hogy mire az edzések újra megkezdődnek, a gyerekek már nem lesznek eléggé motiváltak és abbahagyják a sportágat. Ez további nehézséget jelentene a klubnak, amelynek az anyagi helyzete már így is megingott, hiszen az egyesület működését és az edző alkalmazásának költségét részben az edzésdíjakból fedezik. Az edző munkájával elégedettek a klubban, ezért minden erővel azon fáradoznak, hogy sikeresen átvészeljék ezt az időszakot és megtartsák a csapat vezetőjét.  

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben