kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Sportmix - hírek röviden

Brdo ad otthont a kupasorozat véghajrájának

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Szlovén Labdarúgószövetség az idei kupasorozat elődöntőjét egy mérkőzéssel, visszavágó nélkül, semleges pályán tervezi lebonyolítani. Múlt héten az si eldőlt, hogy mindhárom hátralévő meccset zárt kapuk mögött, a Kranj melletti Brdo nemzeti labdarúgóközpontjában rendezik meg. Így a kupadöntő nem kerül a Muravidékre, a muraszombati „Fazanerijába”, ahogy azt a járvány előtt kijelölték. A két elődöntő a másodosztályban szereplő Nafta 1903 és Radomlje, valamint az élvonalbeli Mura és az Aluminij között előreláthatólag június 16-án és 17-én lesz, míg a döntőt három héttel később, július 8-án rendezik meg.

hs

 

Az UEFA 4,3 millió euróval támogatja tagszervezeteit

Az Európai Labdarúgószövetség (UEFA) minden tagállamának 4,3 millió eurót biztosít a koronavírus-járvány gazdasági kárainak enyhítésére. Erről a szervezet végrehajtóbizottsága legutóbbi ülésén határozott, ami által a HatTrick elnevezésű támogatói programkeretéből összesen 236,5 millió eurót biztosít az 55 tagszövetségnek. A 2004-ben megalapított támogatói program eredetileg a szövetségek működése és a célterületek megvalósítása költségeinek fedezésére vonatkozik, részben beruházási segítség is, de a járványhelyzet miatt a szövetségek szabadon meghatározhatják a prioritásokat. Hogy a Szlovén Labdarúgószövetség a 4,3 millió eurós összeget mire költi és milyen felosztásban, arról még nincs döntés. Nem hivatalos információk szerint viszont a szövetség ebből a forrásból átvállalja a szezon végéig a két bajnokságban a játékvezetők költségeinek felét.

Az UEFA mellett a Nemzetközi Labdarúgószövetség (FIFA) is bejelentette, hogy anyagilag támogatja a 211 országos szövetséget.

Hs

 

Lehet, hogy két Magyar Nagydíjat rendeznek idén

A szünetelő Forma1-es idényben a közzétett információk szerint idén elmarad több legendás pályán a verseny. Biztosan törölték már a monacói és francia nagydíj mellett a belga, az olasz, a holland, a kanadai és a spanyol viadalt. A 2020-as Forma1-es versenyidén július 5-én az Osztrák Nagydíjjal kezdődhet meg, és az információk szerint nem kizárt, hogy Magyarországon két versenyt rendeznek majd. A Magyar Nagydíj első futamát augusztus 16-án tartanák, majd a rá következő hétvégén a második versenyre is sor kerülne a nem hivatalos versenynaptár szerint. A Hungaroring egyelőre az augusztus 2-i versenyre készül, amelyet a magyar kormány döntése alapján zárt kapuk mögött rendeznek meg.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben