kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Lezárultak a körzeti labdarúgóligák

sport ligak1920Múlt héten a Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség és a Muraszombati Körzeti Labdarúgószövetség igazgatóbizottsága levelező ülésen döntött arról, hogy az általa vezetett 2019/20-as bajnokságokat nem folytatja. A fél szezon után így véget ért a Muravidéki Labdarúgóliga, valamint a lendvai és a muraszombati körzeti liga is. Amint Režonja Slavko, a lendvai szövetség elnöke elmondta, a bizottság azok után döntött így, hogy a járványhelyzet nem mérséklődött olyan szintre, hogy a versenyt zavartalanul folytatni lehetne. A döntéshez pedig hozzájárult az is, hogy a Muravidéki Liga tagjaihoz és a lendvai szövetség klubjaihoz eljuttatott javasolt versenynaptár nyomán a bajnokság folytatásáról kikért vélemények egyöntetűen a ligák befejezését szorgalmazták.

A Muravidéki Liga az őszi idényben lejátszott 13 forduló után fejeződött be, az élen 32 ponttal Polana végzett, míg a lendvai körzeti labdarúgóliga 12 fordulóját követően Csente (képünkön piros mezben) áll a tabella első helyén 34 ponttal. A muraszombati körzeti liga őszi idénye szoros eredménnyel zárult, hiszen 13 forduló után 33–33 ponttal Serdica és Hodos végzett az élen.

A ligák következő idényéről szóló döntéseket mindkét körzeti szövetségben az igazgatóbizottság a Szlovén Labdarúgószövetség irányelvei és határozatai alapján hozza meg.

 

A magyar élvonal május végén folytatódik

A Magyar Labdarúgószövetség közleménye szerint a járványügyi helyzet miatt csak az elsőosztályú bajnokságot és a kupaversenyt rendezi meg. Az élvonal zárt kapuk mögött május 30-án a 26. fordulóval folytatódik és a tervek szerint június 30-ig tart, míg a Magyar Kupa első elődöntőjét május 23-án, a visszavágót május 27-én rendezik meg az MTK Budapest és a Budapest Honvéd, valamint Mezőkövesd és a MOL Fehérvér között. Az NB II-es és NB III-as, valamint minden további országos és megyei bajnokság lezárásra került. A feljutókat és a kiesőket a félbemaradt bajnokságok táblázata alapján jelölik ki.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben