kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Vinko büntetőjével győzött a Nafta

 

nafta vinko2320A kupaelődöntő előtti utolsó felkészülési találkozót egy héttel korábban, június 3-án a fővárosban az Olimpija ellen játszotta a Nafta. Az elmúlt hétvégén újraindult élvonalbeli bajnokság miatt a listavezető soraiból hiányzott néhány kulcsfontosságú játékos, de a megfiatalított csapat is nagy erőkkel lépett pályára. Ugyan nagyiramú játék folyt a pályán, de mindkét oldalon gyenge volt a helyzetkihasználás.

A házigazdák első veszélyes támadása a kapufa mellett suhant el, majd Végh lendült támadásba. Önálló áttörése után Bizjaknak ívelt középre, aki kicsit későn érkezett, így az Olimpija kapusa könnyen leszedte előtte a labdát. A folytatásban felváltva adódtak helyzetek, a kék-fehérek színeiben Ploj és Meshack is kihagyott lehetőségeket.

A térfélcserét követően mindkét vezetőedző friss erőket küldött a pályára. A látványos játék mellett elvétve alakultak ki ígéretes lehetőségek. Aztán a 48. percben Vinko kihasználta a büntetőt, amit Kamarás buktatásáért ítélt meg a játékvezető. A próbálkozások ellenére a mérkőzés végéig az eredmény nem változott, ehhez jelentősen hozzájárult Raduha, a Nafta kapusa is, aki több komoly támadást is sikeresen hárított.

Vereséggel kezdték a folytatást

A Szlovén Tekeszövetség sok sportág szövetségével ellentétben május 6-án hozta meg a döntést az edzések újrakezdéséről, valamint arról is, hogy júniusban minden bajnokságot lezár. A két hátralévő forduló egyikét a Lendvai Tekeklub mindkét csapata a hétvégén játszotta le.  

A férficsapat két győzelemmel akár a másodosztályba jutásért is harcolhatott volna, de a lendvaiak szombaton túl gyengének bizonyultak a sereghajtó maribori De Vesta tekézőivel szemben, akik közel háromhónapos versenyszünet után súlyos, 7:1-es (3229:3112 fa) vereséget mértek a lendvai tekézőkre. Párbajgyőzelmet 534 fával csupán Zadravec Uroš tudott szerezni Gruškovnik Janez ellen, a csapattársak mind alulmaradt az összecsapásokban. Az utolsó forduló előtt a lendvai tekézők 13 ponttal a 7. helyet foglalják el.

A női tekézők csapata sem tudta győzelemmel nyitni a 2. keleti tekebajnokság folytatását. A 10. fordulóban a listavezető ravnei Fužinar semmit sem bízott a véletlenre, a találkozót magabiztosan, 6:2-re (3099:2920 fa) nyerte. Párbajgyőzelmet a lendvaiaknak Ščap Cilka 547 és Hozjan Slavica 502 fás teljesítménnyel szerzett. Az utolsó forduló előtt a csapat a harmadik helyen áll, a női ligák átszervezésével pedig már eldőlt, hogy a következő idényben a nők az 1B keleti tekeligában szerepelnek.

 

Jövőre az első osztályban

A Szlovén Bowlingszövetség meghozta döntését, hogy a következő, 2020/21-es idényben az első liga mezőnyét két csapattal megnöveli, így az eddigi tízcsapatos élvonal létszáma 12-re növekedett. Ez a döntés elsősorban a másodosztályban versenyző Lendvai Bowlingklub csapatát örvendeztette meg, amely megvalósította kitűzött célját és a következő idényben a legerősebb bajnokságban szerepelhet. Az élvonalbeli szereplést az elmúlt szezon remek eredményei is megalapozták, ugyanis hat forduló után a lendvai csapat a harmadik helyen végzett, Radakovič Dušant pedig egyéniben csak a zagorjei Štrus Miha előzte meg.  

 

 

MCSi Design