kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Gyenge volt a kupadöntő előtti főpróba

sport nafta2520Még a múlt héten, június 17-én játszotta a Nafta a lapzártánk után megtartott kupadöntő előtt az utolsó felkészülési találkozóját Gorica csapata ellen. A meccsről enyhe sérülés miatt hiányzott Ploj és Živko, a kezdőcsapatból pedig piros és sárgalapos kupaeltiltása miatt hiányzott Vinko, Bizjak és Novinić is. Az utóbbi hármas esetében ugyanis biztossá vált, hogy a történelmi kupadöntőt a lelátóról voltak kénytelen követni.

A Mura elleni szlovén kupadöntő előtti utolsó felkészülési meccsen a lendvai együttes a vártnál gyengébben teljesített. A csapatból hiányzott a dinamika, az akarat, a kellő szenvedély, amellyel eredményre juthatott volna a szívós Gorica ellen. Azok után, hogy a játékidő elején eseménytelenül csordogált a játék, és Kamarás, valamint Gergényi is sikertelenül próbálkozott, Raduha éberségét Osuji tette próbára. A 26. percben a lendvai hálóőr már nem tudta megvédeni kapuját, egy mély beadást követően Osuji vezetést szerzett Goricának, majd hat perc elteltével Kolenc labdája pattant a kapufáról hálóba. Az egyedüli ígéretes hazai helyzetet Leuštek szalasztotta el az első félidő végén, amikor fejese Marjanovič kapuja mellett szállt el. Dončić edző a második félidőben Kamarás helyére Pozsgait küldte játékba, Raduha kapujába Galošit állt be, de a cserékkel nem igazán változott a játék képe. A vendégek az 56. percen ellentámadásból újabb gólt szereztek, a gólszerzők közé Volarič iratkozott fel. Ezek után a két korábban becserélt kivételével teljes sort cserélt a lendvai vezetőedző, lehetőséget adva az eltiltott és a fiatal játékosoknak is. Élénkebb lett a hazaiak játéka, ami után néhány gólhelyzet is kialakult, de a helyzetkihasználás gyenge volt. Bizjak a kapu fölé lőtt, míg Malešević lövése a kapus kezében kötött ki. A fiatal Drk és Fekete, valamint a tapasztalt Novinić sem találta meg a gólhoz vezető utat. A mérkőzést megérdemelten nyerte 3:0-ra a vendégcsapat, amely júliusban a feljutásért játszik selejtezőt.  

 

 

A látottak alapján Dončić edző elmondta, hogy a találkozón új dolgokat próbáltak ki, de hiányolta a szükséges agresszivitást a csapatból. A második félidőben a kissé kedvetlen játékba a cserékkel sikerült gyorsabb ritmust vinni: „A második játékrészben a fiatal játékosok akaratot, lendületet mutattak a pályán, amivel a döntőben plusz értéket jelenthetnek.” A mérkőzés után a csapatra kétnapos pihenés várt, majd a szerdai mérkőzés előtt a taktikai elemek gyakorlása következett.

A szerdai kupadöntő előtt a hűséges Gorgone-szurkolók buzdítását, támogatását már a szombati edzésen is érezhette a csapat.

Hs/f.h.m.

 

 

MCSi Design