kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Újra gurult a labda a csentei pályán

sport csente2520A Csentei Labdarúgóklub június 20-án rendezte meg a hagyományos kispályás labdarúgótornát a csentei focipályán. Az „Utcák tornája” elnevezésű megmérettetést idén hét csapat vállalta, az esős szombat délutánon a jó hangulatban folyó torna győztesi címét a Szent Orbán utca csapata szerezte meg.

A háromfős csapatok mérkőzései tízperces játékidők alatt dőltek el. Egyes csapatok keményen küzdöttek a győzelemért, különösen kiélezett volt az első helyért vívott csata a Szent Orbán utca és az Idegenek csapata között, amelyet 2:0-s győzelemmel Kerék László, Kerék Péter és Magyar Mihael felállása nyert meg. A Szent Orbán utca csapata nem byízta magát a véletlenre, igazi kihívás volt számukra a Lebar Julijan, Plevel Gregor és Varga Peter alkotta felállást, az Idegenek csapatát a döntő küzdelemben megverni. A győztes csapatból Kerék Péter – aki a csentei felnőtt csapat középpályás játékosa és kapitánya – elmondta, a kispályás focitornán rendszeresen részt vesznek, és idén is nagyon jól sikerült a szereplés csapatuk számára, hiszen sorozatos győzelmekkel araszoltak az első hely felé: „Igyekeztünk minél szervezetebben, biztonságosan játszani, eredményesen védekezni és minél több gólt lőni. Kihívás volt számunkra a legnagyobb vetélytársunkat, az Idegenek csapatát felülmúlni, de végül megszereztük a tornagyőzelmet.”

 

 

A torna harmadik helyét a Fő Csente csapata szerezte meg Berki Tibor, Fordan Mihael, Časar Tadej és Šajt Leon felállásban. A borult, esős szombat délutánon sikerült lebonyolítani a büntetőrúgások versenyét is, amelyeket a legeredményesebben Lebar Julijan oldott meg. A torna gólszerzői királyi címén pedig 14 góllal Lebar Julijan és Magyar Mihael osztozott.

Perša Bruno, a csentei fociklub képviselője kiemelte, a klub által szervezett esemény mostanra hagyománnyá vált: „A hangsúly elsősorban a társalgáson van, amire hosszabb idő után újra van lehetőség. Bevallom, nincs mindig könnyű dolgunk, amikor a csapatok nevezését be kell gyűjteni, de az idei részvétel színvonalas és küzdelmes volt. Emellett a mozgás és a sportolás jót tett a résztvevőknek és a falu csapata tagjainak is, hiszen már hosszabb ideje nincsenek mérkőzések és rendszeres edzések sem.”

Amint a csentei klub képviselőjétől még megtudtuk, a következő, előreláthatólag augusztusban induló bajnokság esetében Csente nem él a Muravidéki Ligába feljutás lehetőségével és továbbra is a lendvai körzeti ligában versenyez. 

 

 

MCSi Design