kele
perec1
garas1
64. évfolyam
32. szám
Megjelenés:
2020. 08. 13.
cimlap
 

Egyre többen kapcsolódnak be a sportprogramba

egeszseg2620Lendván harmadik éve lehet nyáron tartalmasan, sportolással eltölteni a szabadidőt. Május végétől hétköznapokon a mozogni vágyók korosztálytól függetlenül és képességük szerint kapcsolódhatnak be az ingyenes sportfoglalkozásokba, amelyek az általános iskola melletti atlétikai pályán folynak.

A „Lendva, egészséges város” sportprojekt minden korosztályt megmozgató program, amely a három év után egyre több érdeklődőt és mozogni vágyó személyt vonz. Az aktív foglalkozások hétfőtől péntekig a késő délutáni órákban folynak, a szervezők változatos programmal várják a mozogni, sportolni vágyókat. Hétfőn, szerdán és csütörtökön a gyerekek   mozgásgyakorlatokon vehetnek részt, majd hétfő este, amikor mi is a helyszínre látogattunk, a felnőttek funkcionális edzése következett. Az iskola melletti sportparkba szép számban gyűltek össze a sportolók; pontban hét órakor kocogással indult a foglalkozás, amit különböző erőnléti gyakorlatok követtek, amivel a test stabilitását, a mozgáskoordinációt és a testtartást javították.

egeszseg26203Horvat Tjaša projektvezető az idei programról elmondta, meglepetéssel fogadták, hogy az idei nyári programnak ilyen nagy a visszhangja és egyre többen csatlakoznak a tevékenységekhez: – A foglalkozásokkal igyekszünk minél több embert megmozgatni és a mozgás fontosságát népszerűsíteni. Míg a gyermekek és a középkorosztály szép számban bekapcsolódik a foglalkozásokba, az idősebbek, a nyugdíjasok érdeklődését még nem sikerült igazán felkelteni. Az idei programban is a változatosságra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja benne a számára megfelelőt. Így az aktívabb, a szabadidős sportolók és a kezdők mellett azokra is figyelmet fordítunk, akik csak súlyfeleslegüktől akarnak megszabadulni. A napi gyakorlatokat a képességekhez alakítjuk, a résztvevők pedig bármikor csatlakozhatnak az ingyenes foglalkozásokhoz – mondta a projektvezető.

 

 

Az idei újdonságok közé tartozik az egyéni paraméterek mérése, bevezették a terhesség alatti és a szülés utáni tornaprogramokat kismamáknak, valamint csütörtökön a kezdők számára összeállított edzéseket, ahova az idősebbeket és azokat várják, akik a túlsúlytól szeretnének megszabadulni. Az egészségmegőrző mozgássorozat pénteken a futószekció edzésével zárul.

 

egeszseg26202

Míg az anyukák sportoltak, Jereb Sankovič David és Pahor Sven is tartalmasan, mozgással töltötte az időt a lendvai atlétikai és műfüves pályán. Ottlétünkkor elárulták, hogy iskolatársak és barátok, látogatják a gyermek sportórákat és egyik kedvenc labdajátékuk a „Két tűz között”.

 

egeszseg nusa2620

Torma Nuša az ismerőse javaslatára már második éve látogatja a nyári sportfoglalkozásokat. Idén felelőségteljesebben veszi az edzéseket és hetente három alkalommal vesz részt a tevékenységekben: – A program változatos, az edzések szervezetten, szakmai felügyelet alatt folynak. Lehetőség van a kikapcsolódásra, a mindennapi feszültség levezetésére, mindemellett pedig a társalgás sem marad el. A gyakorlatokba könnyen be tudtam kapcsolódni, hiszen a saját képességeimhez alkalmazhatom azokat. A programhoz pedig azért csatlakoztam, mert próbálok jobban odafigyelni a közérzetemre és ügyelni az egészségemre.

 

 

MCSi Design