kele
perec1
garas1
64. évfolyam
32. szám
Megjelenés:
2020. 08. 13.
cimlap
 

Magasabb szakmai szintre lépnének

sport judo27201A Lendvai Judo Klub tavaszi tisztújító közgyűlése után, amikor Gabor Robert került a klub élére, az új vezetőség azt tűzte ki célul, hogy magasabb szintre emeli a klub tevékenységét és fejlődését. Ennek érdekében visszatért a klubhoz Breznik Ivan, aki a szakmai stábot koordinálja és vezeti. A közgyűlésen Kovač Jožét tiszteletbeli taggá nevezték ki.

 

 

A 114 tagot számláló Lendvai Judo Klubnak 64 aktív tagja van, versenyzőik a felnőtt kategórián kívül minden korosztályban képviselik a klub színeit. A lakosi focipálya melletti szabadtéri helyszínen július 4-én megtartott közgyűlésen Gabor Robert klubelnök terjesztette elő a 2019-ben megvalósult munkaprogramot. Elmondta, hogy a klub öt helyszínen – Lendva, Dobronak, Nagypalina, Cserencsóc és a magyarországi Lenti – négy edző, Kulčar Dean, Nedelko Aleš, Recek Gorazd, Kočila Jan segítségével tartotta meg az edzéseket. A mentorok felügyelete alatt az edzői feladatokat Gabor Robert és Gönc Melita is ellátta. Évközben az edzők tanfolyamokra és szemináriumokra jártak, amivel meghosszabbították az edzői engedélyüket. Az események terén a klub sikeresen kivitelezte a 44. Lendva Kupát, amelyen 261 versenyző szerepelt öt ország 36 klubjából, valamint a 8. Mikulás Kupát 120 versenyzővel, akik három ország 13 klubjából érkeztek Cserencsócra. A klub a Szlovén Cselgáncsszövetség égisze alatt márciusban sikeresen megrendezte a felnőtt és a fiatalabb kadétok számára az országos bajnokságot, amikor az ország keleti csücskébe 36 szlovén klub 267 legjobb cselgáncsozója gyűlt össze. Emellett a lendvai klub versenyzői összesen 38 szlovén, magyar, horvát és osztrák cselgáncstornán versenyeztek, ezekről 239 éremmel tértek haza, közülük 70 fénylett arany színben. Szeptemberben három tag a szlovén katabajnokságon (formagyakorlatok versenye) bizonyított, a sikeres vizsgatétel után pedig elnyerték a cselgáncsmester címet.

A pénzügyeknél elhangzott, hogy 2018-ból mintegy 8.800 euró volt az átvitel, a 2019-es évben a klub bevétele 15.800 euró, a kiadás 22.100 euró volt. A folyó év hiányát az elmúlt év többletéből fedezték. A 10.000 eurós támogatást Lendva Község és a Lendvai Sportszövetség biztosította pályázati forrásból, 4.200 euró bevétel gyűlt össze a nevezési díjakból és a tatamik bérbeadásából, míg a szponzorok 700 euróval támogatták a klubot. A kiadási oldalon a legnagyobb, 6.000 eurós tételt a cselgáncsszőnyegek, a sporteszközök és a melegítők beszerzése jelentette, az érmekre mintegy 2.000 eurót költöttek, a terembérletek költségei közel 1.000 eurót tettek ki.

A 2020-as programtervben már megvalósult a 45. nemzetközi Lendvai Kupa, valamint novemberben lesz a 9. Mikulás Kupa. A klubnál tervezik a szövetség által megrendezett hivatalos cselgáncstornákon való részvételt és indulnának néhány külföldi versenyen is.

Mivel növekedik a klub tagsága, úgy döntöttek, hogy most a klub minőségi szintjének emelésére kell törekedni. Az első lépést ebbe az irányba a szakmai stáb erősítésével tették meg.

sport judo2720 breznikÍgy sok év után visszatért a klubhoz Breznik Ivan, aki az edzői keret vezetését vette át. A korábbi edzői pályafutása során már több eredményes cselgáncsozót nevelt Lendván és vezetője volt a szlovén kadétválogatottnak is. A tervekről Breznik elmondta: „Elsősorban egy stabil klub felállításán dolgozunk, és szeretnénk, ha a gyerekek az átszervezett és komolyabb edzések után is örömmel látogatnák a tréningeket és a versenyeket. Remélem, az új irányt a tagok és a szülők is elfogadják és támogatják. Ehhez remélhetőleg hozzásegít Ferenčak Aleksander is, aki a legjobb szlovén cselgáncsiskolában nevelkedett Celjében, ahol elsajátította a fegyelmezettséget és versenytapasztalataival jó példát tud mutatni a fiatal tagoknak.” Ferenčak Aleksander júniustól tagja a lendvai klubnak, és nemzetközi versenyzőként, valamint segédedzőként segíti a klub fejlődését.

A közgyűlésen tiszteletbeli taggá nevezték ki Kovač Jožét, aki ezt a klubban végzett sok éves munkásságáért érdemelte ki. Sikeres pályafutását a Szlovén Cselgáncsszövetség is díjazta.

 

 

MCSi Design