kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Ladinek Nuša került a hodosi klub kispadjára

sport2920Ugyan a napokban dől el a Muravidéki Liga, a lendvai és a muraszombati körzeti liga, valamint a kupasorozat rajtjainak időpontja, a klubok már munkába álltak és megkezdték a felkészülést a 2020/21-es idényre. A csapatok dolgoznak az átigazolásokon és az első edzőcserék is megtörténtek. A hosszúfalui Olimpija új edzője Lutar Dušan lett, míg a legnagyobb, országos szintű visszhangot a Hodos kispadjára ülő első női edző, Ladinek Nuša kinevezése keltette.  

– Felkérésünkre Ladinek Nuša rövid gondolkodás után elvállalta az edzői feladatot a csapatnál, hiszen már egy ideje tervezte, hogy egy férficsapat vezetésével méri fel edzői tudását és képességét. Megtiszteltetés számunkra, hogy a pályafutását ezen a téren a hodosi klubban kezdi, amivel Szlovéniában az első női vezetőedzője lett egy felnőtt férfi csapatnak – nyilatkozta megkeresésünkkor Roman Darko, a Hodosi Labdarúgóklub elnöke, amikor a Muraszombati Körzeti Labdarúgóligára történő felkészülésről érdeklődtünk nála, majd hozzátette, hogy a csapat az edző szakmai tudásával és tapasztalatával egy új időszak elé néz.

 

sport nusa2920Ladinek Nuša neve a labdarúgás szakmai berkeiben nem ismeretlen, hiszen a belatinci Pomurje női csapatánál rúgta aktív pályafutása alatt a labdát, a szlovén női válogatottban játszott és ott csapatkapitányi karszalagot is viselt. Játékostapasztalatai mellett vezette a belatinci Pomurje felnőtt női csapatát. Rengeteg edzői tudást szerzett külföldön, jelenleg a segédedzői feladatkört látja el a női válogatottnál Jarc Borut vezetőedző szakmai stábjában. Többek közt vezette a körzeti szövetségekben az U12-es és U13-as korosztályok számára a regionális fociközpontokat is.

 

– A bevezető edzéseken túl vagyunk, amik a megszokottól eltérő formában folytak, de a játékosok ezt jól fogadták – mondta az elnök és bizakodását fejezte ki, hogy az edzővel sikeres lesz az együttműködés és a segítségével a csapat egy lépcsőfokot előre tud lépni. Megtudtuk továbbá, hogy a csapat az idényben a muraszombati ligában a dobogós helyért küzd, amelybe a bajnoki cím megszerzése is beletartozik. Az edzések heti három alkalommal folynak, hétvégén pedig edzőmérkőzéseket játszik a csapat. Eddig Križevci és Gančani csapatával egyeztettek, valamint részt vesznek a Kuzmán megrendezett Sukič Emléktornán. Eddig három új játékos csatlakozott a kerethez, a sérülésből visszatérő Hajdinjak Rene és az újrakezdő Nemet Goran, valamint Takács Máté (Körmend) és Vukan Rene (Križevci). A csapatból Nyári Olivér távozott.

Szinte biztos, hogy a Muravidéki Ligának a járványhelyzet miatt idén nem lesz kieső csapata, így ennek tudatában a hosszúfalui Olimpija Labdarúgóklub is az új edző, Lutar Dušan vezetésével megkezdte az alapozást az őszi idényre. Torhač Evgen elnök szerint a keretben nagy változásokra nem kerül sor, öt érkezője van a csapatnak: Kepe Kristijan, Gönc Jure és három játékos a megszűnt petesházi csapatból. Az Olimpija a ligában a második idényét kezdi majd meg és elsősorban a bennmaradásért küzdenek: – Fiatal csapatunk van, emellett nem egyszerű a minőséget is biztosítani, de igyekszünk minél jobban szerepelni és elkerülni a kieső helyeket – nyilatkozta az elnök. Az Olimpija ifjúsági csapatának felkészülési időszaka is megkezdődött, az edzői munkát Vida Matej látja el Šooš Leon segítségével. Nem hivatalos információk szerint a Muravidéki Liga 14 csapatához a harmadosztályból csatlakozik Ljutomer, Odranci és Veržej, valamint a muraszombati körzeti ligából a Serdica, amely a berekesztett bajnokság előtt az első helyen állt és él a feljutás lehetőségével.

Baša Aleksander újabb egyéves vezénylést vállalt a Csentei Labdarúgóklubban, ahol szintén megkezdődött már a felkészülés az előreláthatólag augusztus végén induló lendvai körzeti focibajnokságra. Lebar Tomi a klubvezetőség részéről elmondta, ha kapnának is meghívást, a lendvai körzeti liga első helyen végző csapataként a Muravidéki Ligába a feljutást részben az utánpótlás hiánya, valamint az összekovácsolódott csapat miatt sem vállalják idén: – Feljutás esetén ugyanis a csapatot minőségileg is erősítenünk kellene, amire nincs anyagi kerete a klubnak – nyilatkozta Lebar. Néhány erősítésre és távozásra viszont számítanak a csapatban, de jelentős változásokat nem terveznek. Mindemellett kitűzték célul, hogy az előttük álló idényben megszerzik a bajnoki címet, hiszen erre tavasszal a járványhelyzet miatt nem kaptak lehetőséget.       

Munkába álltak a Dobronaki Labdarúgóklubban is. Az első edzésen 14 játékos volt jelen, amely Lukič Gojko edző felügyelete alatt folyt. Míg a klubot egyelőre egy játékos sem hagyta el, két új arc – Cerovec Kevin és Baša Moris – már felbukkant a játékoskeretben. A tervezett alapozási mérkőzéseket Bogojina, Sal és a Nafta Öregfiúk csapatával játsszák, de még egyeztetés alatt állnak további mérkőzések.

A gyertyánosi Panonija Labdarúgóklubnál már javában folyik a felkészülési időszak, a vezetőség pedig aktívan dolgozik a játékoskeret megerősítésén. A játékosállományt Kuta Róbert, Horváth Roland, Földesi Gábor és Orbán Gábor erősíti Magyarországról, míg Pintarić Filip és Cilar Filip hagyta el a csapatot. Stanko Preradović edző csapta túlvan az első edzőmérkőzésen is, amelyet hazai pályán Bistrica ellen játszott és 6:2-es (1:1) vereséget szenvedett. Az első játékrészben még tartotta az iramot a Panonija, aztán a folytatásban a védelem nem tudta megállítani a három találatot szerző Godina Matejt, a két gólt szerző Krauthaker Tomažt és végül Halas Leont sem. A Panonija találatait Drvenkar Mario és Földesi Gábor szerezte.

A völgyifalui Zvezda Labdarúgóklubban még keresik az új edzőt, addig az edzéseket Soos Tomi vezeti, mondta Gal Erik elnök. A kerethez Farkaš Tim kapus csatlakozott, valamint Adorjan Patrik és Kozic Tadej. Emellett még vannak folyamatban és egyeztetés alatt átigazolások – nyilatkozta az elnök. A járványhelyzet alakulásához igazodva a felkészülési mérkőzéseket hétről hétre egyeztetik, vasárnap a csapat Tišinán vendégszerepel. A klub a középmezőnyben szeretné zárni az őszi idényt. 

Úgyszintén a lendvai körzeti bajnokság mezőnyének közepén szeretné látni a csapatot a Kapcai Labdarúgóklub vezetősége is, amely szintén megkezdte az edzéseket az idényre. A játékoskeretben egyelőre nem történt változás. Az edzések heti három alkalommal folynak edzőmérkőzésekkel megtűzdelve.

Feri Horvat Meštrovič

Horvat Silvija

 

MCSi Design