kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

mix2920A Nafta felkészülési meccse: Gorica – Nafta 1903 3:0 (1:0)

A másodosztályú Nafta egy hét felkészülés után július 19-én elutazott első felkészülési mérkőzésére Nova Goricára. Ezzel a tavaszi lendvai látogatást viszonozták a Goricának, amely hosszú várakozás után július 26-án az első selejtezőmérkőzését játssza a kranji Triglav ellen a feljutásért.

A „visszavágó” ismét 3:0-s Gorica-győzelemmel zárult. Ahogy júniusban Lendván, Goricán is Osuji Bede Amarachi juttatta vezetéshez a házigazda csapatot a játékidő 15. percében. A Nafta próbálkozott, de csak elvétve jutott ewl helyzetig. A friss játékosok pályára küldésével a második félidőben a Nafta erőteljesebben játszott és leginkább szabadrúgásokból próbált gólt szerezni. A két hét pihenés és a hétnapos edzés azonban a tökéletes labdaérzékhez még nem volt elég és a mérkőzés véghajrájában a koncentráció is visszaesett. Két perc alatt két góllal növelte az előnyét Gorica, egy jobb oldali lövéssel Itrak Mateo pókhálózta ki a háló felső sarkát, majd Begić Tjaš egyéni áttörése végződött eredményesen.

 

Egerváron vendégszerepeltek az öregfiúk

A Nafta Öregfiúk csapata az egervári veteránok meghívására látogatott el a Zala megyei településre, ahol a Lendvai Körzeti Labdarúgóliga 2020/21-es szezonjára való felkészülés keretében az első alapozási találkozóját játszotta. A lendvai öregfiúk vendégszereplése jól indult, hiszen Kerek Ladislav találatával rövid időn belül vezetést szerzett a csapat, majd egy 11-est Laslo Štefan értékesített, Bertalanič Bojan pedig háromra növelte az előnyt. Ezek után visszavett a lendületből a felállás, amire ráérzett az ellenfél és még az első félidő végéig két gólt is lefaragott a hátrányból. A folytatásban a lendvai helyzetkihasználás gyenge volt, egy figyelmetlenség miatt pedig egy potyagóllal egyenlített ki Egervár csapata. a barátságos találkozó így 3:3-as végeredménnyel zárult.

Pályára lépett az utánpótlás

Egy hét felkészülés után a zalaegerszegi ZTE ellen játszották első alapozási mérkőzésüket a Nafta 1903 korosztályos csapatai. Míg az ifjúsági és a serdülőcsapat Zalaegerszegen csapott össze, a 15 évesek a lendvai stadionban látták vendégül a ZTE U14-es együttesét.

Az első felkészülési összecsapást mindkét idősebb csapat vereséggel zárta. Az U19 három pazar gól után állt lábra és Frančič Niko, valamint Koščak Lovro góljával 4:2-re húzta ki a végeredményt. Míg az U17-es csapatnak nem sikerült a gólszerzés, a ZTE háromszor is a lendvai hálóba talált. Gólgazdag volt a Nafta első szlovén ligába feljutó U15-ös csapatának találkozója. A Legen, Kuhar, Lebar, Balantič, Škrban, Lavrenčič, Salamon, Kulčar, Novak, Vlah, Biro, valamint a csereként pályára lépő Gazdag, Majerič, Svetec, Torhač és Prendl felállás 8:5-ös vereséget mért a zalaegerszegi U14-es csapatra. Gólgazdag napot fogott ki Biro, aki hatszor zörgette meg az ellenfél hálóját, továbbá sikerrel járt Vlah, valamint Majerič is. 

 

MCSi Design