kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

celje3020Először lett bajnok Celje – A szlovén labdarúgó első osztály 2020/21-es bajnokságának tavaszi idénye igen izgalmasan zárult, miután a bajnoki cím az utolsó fordulóban Celje és a ljubljanai Olimpija között dőlt el. Az Olimpija nem tudta megtartani az őszi idényben összegyűjtött ötpontos előnyét, Celje pedig az ötödik helyről és 11 pontos hátrányból menetelt a győzelem felé. Az utolsó, 36. forduló sorsdöntő összecsapásán július 22-én az Olimpija kétszer is kiegyenlített, de győzni nem tudott, és a 2:2-es végeredmény után elveszítette a második helyet is, amelyre az örökös rivális Maribor küzdötte fel magát. A 29. országos labdarúgóbajnokságot a Celje fennállása óta először nyerte meg, így a csapat még nagyobb örömmel és büszkeséggel emelte magasba a legjobbnak járó trófeát.

 

Indul az új idény

A koronavírus által alakított helyzet miatt az élvonal rövid szünet után, már augusztus 12-én megkezdi az új idény küzdelmeit. A Kranj melletti Brdón múlt héten a Szlovén Labdarúgószövetség kisorsolta a 2020/21-es idény első fordulójának párosításait. A nyitóforduló csemegéje a bajnok Celje és a kupagyőztes Mura közötti összecsapás lesz, továbbá Domžale és Bravo, Maribor és Aluminij, Tabor és az újonc Koper a párosítások, míg az Olimpija ellenfele megjelenésünk napján, csütörtökön a visszavágó selejtezőmeccsen a Triglav és Gorica közül kerül ki. A rájátszás első mérkőzése július 26-án Goricán 1:1-es végeredménnyel zárult.

hs 

 

A Nafta a Krško ellen kezd

A Nafta 1903 az új idény második felkészülési mérkőzését a NB II-ben szereplő Siófok ellen játszotta volna szombaton Nován, de azt elmosta a lezúduló csapadék. A sok eső miatt a novai pálya alkalmatlan lett a mérkőzés megrendezésére, így a találkozó elmaradt. A Nafta lapzártánk után, szerdán Hotiza ellen már tétmeccset játszott, amikor a Lendvai Körzeti Labdarúgószövetség kupasorozatának elődöntőjét bonyolították le. 

Még múlt héten a Nafta megkapta az ellenfelét az augusztus 12-én induló bajnokság nyitófordulójára, amit a brdói nemzeti labdarúgóközpontban sorsoltak ki. A Nafta hazai pályán Krško csapata ellen kezdi a bajnokságot, Belatinc pedig az első osztály pótselejtezőjének vesztesével csap össze.

hs

 

Kisorsolták a kupasorozat első két fordulóját

Bár a lendvai és a muraszombati körzeti bajnokág és a Muravidéki Liga rajtjának időpontja még nincs meg, a lendvai szövetségnél már kisorsolták a körzeti kupasorozat első két fordulójának párosításait.

Az első fordulóra augusztus 15-én és 16-án kerül sor, amikor Kebele Hídvég újjáalakult csapatával csap össze, a völgyifalui Zvezda pedig Bistricával küzd meg. A Nafta Öregfiúk felállása a benicei Graničart látja vendégül, míg a gyertyánosi Panonija a berekesztett idény első helyezettjével, Csentével harcol a továbbjutásért, valamint Renkovci Dobronak, Nedelica pedig Kapca ellen játszik. A második fordulóban, augusztus 22-én és 23-án az első kör párosításainak győzteseinek a Muravidéki Liga csapatai lesznek az ellenfelei, sorrendben Hotiza, Tornisa, Nagypalina, Cserencsóc, Odrijánc és a hosszúfalui Olimpija.

hs

 

Győzelem, döntetlen és vereség

Javában készül az idényre a Nafta 1903 három korosztályos csapata is, az elmúlt hétvégin a második alapozási mérkőzésüket is lejátszották.

A serdülő felállás (U17) a Kapca felnőtt csapata ellen lépett pályára idegenben, és megérdemelten 2:0-ra (1:0) nyerte a találkozót. A fiatalok, akik már javában az alapozási ritmusban vannak, többet birtokolták a labdát és néhány ígéretes helyzetet is kidolgoztak. A vendégek az első félidőben öngólból szereztek vezetést, majd a második félidőben szabadrúgásból Glogovec Erik járt sikerrel.

Az ifjúsági (U19) csapat a Hotiza felnőtt csapatánál vendégszerepelt. Látványos játék után döntetlen lett a találkozó végeredménye. A vezetést az első játékrészben a vendéglátók szerezték meg ellentámadásból, amikor Kovač mély beadással gyönyörűen megtalálta Šimonkát, aki a hálóba juttatta a labdát. A Nafta a mérkőzés folytatásában Frančič révén egyenlített, aki egy kapu előtti kavarodásban a legjobban találta fel magát. 

A legfiatalabb, U15-ös korosztályos csapatnak nem a legjobban sikerült a Veržej elleni alapozási mérkőzés. A ZTE elleni legutóbbi fölényes győzelem után ezúttal el kellett ismerni Veržej túlerejét. A vendéglátók már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, amikor 5:2-re elhúztak, majd a folytatásban még négyszer hálóba találtak. Az összecsapás 9:3-as végeredménnyel zárult, a lendvai gólokat Vlah (2) és Salamon szerezte. 

F.h.m.

 

Alapozási meccsek

Olimpija – Cankova 6:0 (3:0)

Mesterhármast szerzett Vida Matej a hosszúfalui Olimpija első felkészülési találkozóján, amelyen a Muravidéki Liga csapata nagyarányú győzelmet aratott a vendégek, a muraszombati körzeti liga szereplője ellen. A vezető gólt Kepe Tihomir szerezte meg a 16-os széléről leadott lövésével, majd a következő két találatot Vida szerezte meg. A második félidőben a játék irama ugyan visszaesett, de az Olimpija gólgyártása nem hagyott alább. Meselič büntetőből növelte az előnyt, majd Vida fejesgóllal szerezte meg a találkozó legszebb, harmadik gólját. A végeredményt Gönc Erik állította be. Cankova nem tudott ígéretes helyzeteket kialakítani, csak a 60. percben veszélyeztetett először, emellett viszont remek napot fogott ki a vendégcsapat kapusa, aki bravúros hárításokkal megakadályozta Cankova nagyobb arányú vereségét. 

Nedelica – Nafta Öregfiúk 0:0

Az átlagos találkozón mindkét háló érintetlen maradt. Az egyedüli valamit érő helyzet még az első félidőben Utroša előtt adódott, akinek lövése a kapufán csattant.

Hotiza – Panonija 10:0 (2:0)

Gólgálát rendezett hazai pályán a hotizai csapat, amely a szerdai körzeti kupaelődöntő mérkőzésre hangolódott. A barátságos összecsapáson végig fölényben játszott, a gyertyánosi felállás erejéből még a szépítő gólra sem jutotta.

f.h.m.

 

 

 

MCSi Design