kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Zsinórban ötödször kupagyőztes a Nafta

nafta odranci kupa 55Nafta 1903 – Odranci 6:3 (5:0)

 

A mérkőzés helyszíne: Velika Polana, Poljana Stadion

A nézők száma: 180

Játékvezetők: Bukovec Miran, Herženjak Patrik, Žižek Janez

Szövetségi ellenőr: Kotnjek Jožef

Nafta 1903: Galoši, Körmendi, Drk (Pozsgai 53.), Pirtovšek R. (Pirtovšek T. 46.), Ubochioma Meshack, Oštrek, Židan, Bolla, Bizjak (Zagorec 52.), Novinić (Fekete D. 52.), Vinko (Magdič 53.), edző: Dončić Dejan 

Odranci: Farkaš, Vok, Horvat K. (Horvat P. 46.), Copot, Suhač, Meznarič, Sreš (Kociper D. 38.), Žerdin, Horvat M. (Tompa 65.), Emrull (Kocipr N. 46.), Ciglarič (Markoja 80.), edző: Cifer Feri

Gólszerző: Drk (11.), Vinko (15., 52.), Bizjak (18., 44.), Ubochioma Meshack (35.), Suhač (51.), Tompa (85.), Horvat P. (88.)   

Sárga lap: Vok

Piros lap: /

A tavaly megismétlődő Lendva Körzeti Labdarúgószövetség kupasorozatának döntőjét a Nafta már az első félidőben eldöntötte. Soraiból sérülés miatt Raduha és Rebernik hiányzott, valamint Paku, aki a hétvégén örök hűséget fogadott szíve választottjának.

  

A másodosztályú Nafta túlereje és mezőnyfölénye már a találkozó elején megmutatkozott, hiszen röpke 25 perc alatt négytalálatos előnyre tett szert. Az első lehetőséget a visszatérő Oštrek szalasztotta el, akinek a lövése a kapu mellett hagyta el a pályát. A gólgyártást viszont a fiatal Drk kezdte meg, aki nemrég írta alá első professzionális szerződését a klubbal. Egy magasan beadott labda után cselezte ki Farkaš kapust, majd ügyesen a hálóba helyezett. Aztán a ljubljanai Olimpijától kölcsönbe érkező Židan tört át jobb oldalon, és passzolt Vinkonak, aki rutinszerűén kettőre növelte a Nafta előnyét. Szinte a következő támadásban Oštrek és Židan gyors akcióját követően Bizjak lőtt alacsonyan a hálóba. A Nafta határozott rohamai ezek után sem hagytak alább, az Odranci csupán a védekezésre összpontosított, és egyre jobban kilátástalan helyzetbe került. A fiatal Židant csak nehezen érték utól az Odranci védői, az egyik ígéretes próbálkozása a kapus kezében kötött ki, majd Bolla távoli lövése magasan a kapu fölött suhant el. A gólszövögetést Ubochioma Meshack folytatta, aki a félidő véghajrájában ügyesen meglépett, a védelem labdáját Bizjak értékesítette. Az első játékrészben az Odranci csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig, majd a szünet után Ciglarič szögletrúgásánál Suhač győzte le elsőnek Galoši hálóőrt. Vinko rögtön találattal válaszolt. Dončić edző ezután lehetőséget adott a fiatal cserejátékosoknak, ennek következtésben a játék üteme visszaesett, és a gólgyártás is megszűnt, bár helyzetek adódtak. Erre ráérzett a tavaly még harmadosztályú Odranci csapata, amely bátrabban lendült támadásba. A mérkőzés végéig Tompa és Horvat P. is faragott a hátrányból. Bukovec játékvezető utolsó sípszója után a Nafta sorban ötödször is megérdemelten emelhette magasba a kupagyőztesnek járó serleget. „Kissé rossz fényt vet teljesítményünkre a három kapott gól, de összeségében úgy vélem, megfelelően végrehajtottuk a küldetésünket.” nyilatkozta Vinko csapatkapitány. A díjakat Magdič Igor, a szövetség alelnöke és Žalik Danijel titkár adta át. Az összecsapás végén Dončić Dejan edző elmondta: a mérkőzés előtt a játékosokat arra utasította, hogy koncentráltan és felelősségteljesen játsszanak, hiszen a körzeti kupadöntő is egy tétmeccs, és az esélyes csapat szerepét illik igazolni: „Míg az első félidőben határozott, összpontosított volt a csapat játéka, a második félidőben a hibák észlelhetők voltak.” − tette még hozzá az edző.  Mindkét kupadöntős csapat ezennel továbbjutott a szlovén kupasorozat első fordulójába, amelyet szeptember 2-ra tűztek napirendre.

F.h.m. / hs

 

 

MCSi Design