kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Sportmix - hírek röviden

safranyos34201Sáfrányos a Nemzeti Vágta muravidéki csapatában

A Nemzeti Vágta második előfutamát, a Festetics Vágtát augusztus 23-án rendezték meg Gyenesdiáson, amelyen A Muravidék is képviseltette magát. A versenyen Sáfrányos Péter Aranyos nevű lovával is továbbjutott, így Bíró József, Somi Erik és Göntér Ferenc mellett ő is képviseli vidékünket októberben a Nemzeti Vágta döntőjében Budapesten.

safranyos34202A lovas a felkészülésről és a közelgő megmérettetésről így nyilatkozott: – Sajnos munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtam annyit készülni az Festetics Vágtára, mint amennyit szerettem volna, de hatalmas segítség volt, hogy a lendvai versenypályán is edzhettem. Az előfutamon elsősorban arra próbáltam koncentrálni, hogy biztonságosan, balesetmentesen tudjak versenyezni. A döntőbe jutás feltétele is lényegében ez volt, hogy megfeleljünk a bírák elvárásainak. Szerencsére sikerült jól teljesítenünk. A lovam 13 éves Furioso fajta, nem egy tipikus versenyló, de kitartó és van benne lehetőség. A hétvégi futam volt az első versenye, ahol jól szerepelt, ezért nagyon büszke vagyok rá. De sok tanulnivalója van még. Most már keményen készülünk a budapesti megmérettetésre, amit nagy izgalommal várok. Megpróbálok minden nap nyeregben lenni, minél jobb kondícióban tartani a lovamat és saját magamat. Tavaly segítőként volt részem belekóstolni a Nemzeti Vágta hangulatába, és vágytam rá, hogy azt az izgalmat versenyzőként is átéljem. Most ez megadatik számomra. A Muravidéket képviselni pedig óriási megtiszteltetés, nagyon boldog vagyok.

AK

 

Férfias játék Hosszúfaluban

Augusztus 19-én az Olimpija az utolsó felkészülési meccsét is lejátszotta a bajnokság rajtja előtt. A hosszúfaluiak a szintén a Muravidéki Ligában szereplő tornisai csapatot látták vendégül egy igen hevesre sikeredett találkozón, amelyet végül 2:3-as eredménnyel elveszítettek. A hazaiak találatait Meszelics Marko és Kepe David szerezte. Megemlítendő, hogy a múlt hét végén még játszottak volna egy barátságos mérkőzést Odrijánc ellen is, ám az a járványhelyzet miatt elmaradt.

f.h.m.

 

Hodos kiesett a kupából

Múlt vasárnap Hodos a Čarda csapatát látta vendégül a Muraszombati Körzeti Labdarúgó-szövetség kupasorozatának 1. fordulójában. A vendégek már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, hiszen a szünetre 1:4-es eredménnyel vonultak. A második játékrészben még három találat született a mérkőzésen, így a végeredmény 2:6 lett. A házigazdák góljait Bencik Miran szerezte.

SoPe

 

136 fiatal atléta versenyzett

Múlt szombaton a Muravidéki Atlétikai Klub szervezésében immár 19. alkalommal került sor a „Lehetőség a fiataloknak” elnevezésű atlétikaversenyre Muraszombatban. Az eseményen 136 szlovén és magyar fiatal mérte össze erejét és ügyességét. Az U16-os távolugrás kategóriában a lendvai Čizmašija Lana második lett, így ezüstéremmel büszkélkedhet.

SoPe

 

Az egyik korosztály győzött, a másik nem

A bajnokság kezdete előtt a Nafta 1903 két korosztályos csapata az NK Miklavž csapatánál vendégeskedett Dravsko poljén. Az U17-es szekció már az első félidőben sokkal jobbnak bizonyult ellenfelénél, hiszen 0:3-ra vezettek, ám a mérkőzés végére a házigazdák szépíteni tudtak, így a végeredmény 1:3 lett. A Šoš Vladimir által irányított kékek góljait Recek Gašper (11-es), Zamuda Niko és Glogovec Erik szerezte. Nem ment ilyen simán viszont az U19-es együttesnek. Bažika Silvo csapata súlyos, 8:0-ás vereséget szenvedett a házigazdáktól, s ez semmiképpen sem jó jel a bajnokság indulása előtt.

f.h.m.

 

Csúfos vereség a rangadón

A Nafta 1903 U15-ös csapata 9:0-ra veszített az örök rivális Mura ellen a szlovén korosztályos első osztály keleti csoportjának második fordulójában Muraszombatban. A lendvaiak már az első félidőben kaptak egy ötöst, majd a második játékrészben a kapujukba még négy találat érkezett. A következő fordulóban hazai pályán játszanak Belatinc ellen, akik a Naftával holtversenyben a tabella utolsó helyén állnak pont nélkül.

f.h.m.

MCSi Design