kele
perec1
garas1
64. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2020. 09. 17.
kiscim3720
 

Muravidéki rangadó: Nafta 1903 – Beltinci Klima Tratnjek 4:1 (2:0)

nafta3520A Szlovén Labdarúgó-szövetség pénteken késő este tette közzé, hogy újra lehet közönség előtt rendezni mérkőzéseket, így a másodosztály 4. fordulójában, augusztus 29-én korlátozott számban, de hosszabb idő után visszatérhetett a közönség a lendvai stadion lelátóira is.

Emellett a Gorgone szurkolói csoport ugyan a kerítésen kívül, de látványosan ünnepelte a mérkőzés alatt fennállásának 29. évfordulóját.

A muravidéki rangadón a hazaiak domináltak és már a játékidő elején kéttalálatos előnyt szereztek. A találkozó 3. percében Ubochioma Meshack egy mély beadás után lapos lövéssel talált Zver hálójába, majd három perc elteltével a belatinci hálóőr Bizjakot buktatta, ami után Matkovič játékvezető jogosan a fehér pontra mutatott. A büntetőt a csapatkapitány Vinko lőtte be magabiztosan. Ezt követően a két kapu között folyt a játék, de a vendégek már bátrabban támadtak, így néhány ígéretes helyzetet is kialakítottak. Míg az egyik alkalommal Raduhát a kapufa mentette meg a góltól, a szünet előtt Vinko is megzörgette a keresztlécet a másik oldalon.

 

 

A második félidő elején újra erőteljesen lendült játékba a Nafta. A bizonytalan belatinci védelmet a 49. percben Vinko játszotta ki ügyesen, majd pontosan passzolt a kapu elé érkező Meshacknak, aki közelről a kapuba helyezett. A játékidő közepén kicsit visszavett a lendvai gárda, amire rögvest ráéreztek a vendégek és hamar értékesítettek is egy lehetőséget. Kristl szép bal oldali beadását követően Mauko fejjel győzte le Raduha kapust. A Nafta kissé ideges játéka gyorsan lenyugodott, ami után a csapat számos helyzetet dolgozott ki, de Bizjak, Oštrek, Haljeta és Novinić sem járt sikerrel. A mérkőzés legszebb gólját is Meshack szerezte meg a 80. percben: a jobb oldalon meglépett a védelemtől, majd tiszta helyzetből kipókhálózta a kapu jobb felső sarkát, beállítva a mérkőzés végeredményét is. A mesterhármas után nem titkolta örömét a fiatal nigériai játékos: „Jó érzéssel tölt el a teljesítményem. Miután megszereztem az első gólt, felpörögtem, és onnantól már maguktól alakultak a dolgok.” Vinko Vedran csapatkapitány is elégedett volt: „Jó volt újra közönség előtt játszani. A játék a terveink szerint alakult, a gyors kétgólos előny megnyugtató volt. A győzelmünk sokat jelent a legutóbbi pontvesztésünket követően.”

Dončić edző főleg a mérkőzés elejét dicsérte, amikor hamar vezetést szerzett a Nafta, majd megemlítette a szakaszokat, amikor a csapat visszaesett és ideges lett, de szerencsére az ellenfél ezt nem tudta igazán megbüntetni. „A mérkőzést uraltuk, elég agresszíven játszottunk és a helyzetkihasználás is eredményes volt. A három pontot itthon tartottuk, ez a legfontosabb.”

A héten is zsúfolt program vár a Naftára: már szerdán, szeptember 2-án, lapzártánk után a szlovén kupasorozat első fordulójában a Tinex Šenčur ellen lépett pályára idegenben a csapat.

A mérkőzés helyszíne: Lendvai Sportpark

A nézők száma: 480

Játékvezetők: Matković Aleksandar, Karmel Vidko, Sužnik Jure

Szövetségi ellenőr: Levačič Danilo

Nafta 1903: Raduha, Pirtovšek R. (Židan 90.), Bolla, Bizjak, Oštrek (Drk 87.), Körmendi, Novinić, Paku, Ubochioma Neshack (Pozsgai 87.), Židan, Vinko (Haljeta 61.); edző: Dončić Dejan 

Beltinci: Zver, Kuzma, Zorman (Balažic 69.), Mauko (Verunica 64.), Marič, Sočič, Kristl, Raduha, Maučec (Zeljković 46.), Mršič, Mörec; edző: Karanović Radovan

Gólszerző: Meshack (3., 49., 80.), Vinko (6. – 11-es), Mauko (60.)

Sárga lap: Zeljković, Haljeta, Pirtovšek R.  

Piros lap: –

 

Kikaptak a nyitófordulóban

A nyári szünidő végén elrajtolt a szlovén keleti másodosztály ifjúsági és serdülő labdarúgó-bajnoksága, amely a hosszabb felkészülési időszak ellenére sem kezdődött eredményesen a Nafta 1903 korosztályos csapatai számára. Az idény nyitófordulójában a hazainak számító palinai pályán a celjei Šampiont fogadták a lendvaiak. Míg a serdülők 2:0-s vereséget szenvedtek, az ifjúsági csapat 6:1-re kapott ki.     

A serdülők összecsapásán Celje a találkozó korai időszakában Jančič Nik, majd Videčnik Urh révén megszerezte a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg tudtak tartani. Šooš Vladimir edző csapata a bajnokság első fordulójában nem tudta megzörgetni a bajnoki címre hajtó celjeiek hálóját.

Az idősebb korosztály az első félidőben jól védekezett és csak egygólos hátránnyal vonult pihenőre, a gólt Jelen Luka szerezte a vendégcsapatnak. A folytatásban még sikerült az egyenlítés, amikor a Koščak Lovro talált a hálóba. Ezt követően viszont Bažika Silvester edző csapata váratlanul visszaesett, amit Golob Grega, Zupanec Andraž, Vengust Luka, Pušnik Nik és Goronja Sven is góllal büntetett.

 

Tíz gólt kaptak Mariborban

Miután a Nafta U15-ös korosztályos csapata a szlovén élvonalban elszenvedte első két vereségét, edzőcsere történt, Petkovič Borut edzőt Nemec Matej váltotta. Ennek ellenére az elmúlt héten sem alakult jól a csapat teljesítménye, hiszen újabb két vereséget szenvedett el. A belatinci csapat még szerdán idegenben fordított és 3:1-es vereséget mért a csapatra, szombaton viszont Maribor csapata nem kímélte a Naftát és 10:0-ra sújtott le rá. Az összesítésben a Nafta a 16 csapatos mezőnyben pont nélkül az utolsó helyen áll.

MCSi Design