kele
perec1
garas1
65. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2021. 07. 22.
kiscim2921
 

Nyerje vissza a tekintélyét a sportok királynője

atleti36201A Lendvai Atlétikai Klub pénteken, szeptember 4-én nyílt napot tartott a Lendvai Kétnyelvű Középiskola sportpályáján, ahol a tagok bemutatták a versenyszámokat, a látogatók pedig egyben ismereteket szerezhettek a sportág alapjairól.

A Lendvai Sportszövetség felkérése után döntötte el a klub, hogy iskolakezdéskor megszervezi a nyílt napot. Több éves szünet után ugyanis újra szeretnék fellendíteni az atlétikát Lendván.

Péntek délután így egy bemutatónap keretében igyekeztek új tagokat toborozni és a klub atlétái által prezentált versenyszámokkal felkelteni az érdeklődést a fiatalok körében. Horváth Attila klubelnök és edző a sportággal kapcsolatosan elmondta: – Az atlétika egy változatos és hangulatos sportág. Mindenki, aki ilyen testmozgásban gondolkodik, valahol megtalálhatja benne magát, hiszen nem csak futásról van szó, vannak ugrások, dobó- és ügyességi számok is, amelyek szintén jó mozgáslehetőséget kínálnak. A bemutatók révén az érdeklődők megismerkedhetnek a versenyszámok alapjaival a gátfutástól kezdve egészen a rúdugrásig.

 

 

A klubban jelenleg azon dolgoznak, hogy szélesebb kört mozgósítsanak, akikkel hosszú távon is képesek lesznek a fejlődésre. – Ez nem könnyű feladat – hangsúlyozta az edző –, hiszen a mostani modern világban a fiatalokkal nehéz megértetni, hogy csakis a rendszeres és kemény munka az, ami hónapok és évek után fogja meg fogja hozni az eredményeket.

atleti36202Az eseményre ottjártunkkor még csak gyülekeztek az érdeklődők. Gönc Júlia lendvai általános iskolás tanuló érdeklődésünkre elmondta, a barátnőjétől szerzett tudomást az edzési lehetőségről, valamint hogy tavaly kezdett el atlétikával foglalkozni és nagyon élvezi: – Mindig is érdekelt az atlétika, és amikor ellátogattam az első edzésre, megtetszett és azóta is járok. Minden versenyszámban végzek edzéseket, de legjobban a magasugrást és a távolugrást élvezem.

 

 

MCSi Design