kele
perec1
garas1
64. évfolyam
46. szám
Megjelenés:
2020. 11. 19.
kiscim4620
 

Kulcsfontosságú győzelem

naftaU15 3620A Nafta 1903 U15-ös csapata a szlovén első osztály ötödik fordulójában a Vipoll Veržej ellen megszerezte első három pontját. A hazainak számító nagypalinai pályán a 4. percben Biro Dominik juttatta előnyhöz a Naftát, amikor a pálya közepén labdát szerzett, meglépett a védelemtől és egyedül tört kapura, gólig vezetve az akciót. A második félidő elején Veržej csapata a saját kapuja elé szorította ellenfelét és egyre nagyobb nyomást gyakorolt. A csapat szilárdan állta a sarat és a félidő közepére játékban is felpörgött. Az egyik szépen kidolgozott ellentámadásban Novak Mario adta a labdát a cserejátékos Škerget Vidnek, aki Sunko Patrik kapus mellett lőtt a hálóba. Veržej nem adta fel a küzdelmet, erőteljesen támadott, egy csöppnyi figyelmetlenség pedig elég volt ahhoz, hogy a 62. percben Filipič Rok legyőzze Legen Patrik hálóőrt, aki a meccsen néhány bravúros hárítást mutatott be.

 

 

A meccs végén a lendvai halóőr megdicsérte csapata harcias játékát és a védelmet. Kiemelte, amikor a második játékrészben kicsit visszaesett a csapat, sikerült jól összpontosítani és sikeresen visszaverni a letámadásokat, az újabb gól pedig újabb lendületet adott.

Nemec Matej edző elmondta, nehéz találkozón vannak túl, a győzelemre nagy szükség volt, ezáltal erősödött a folytatáshoz szükséges motiváció és önbizalom a csapatban: – Elégedett vagyok, mivel a pályán kibontakozott a csapatszellem, ami abban tükröződött főként, ahogy a játékosok egymást buzdították.

Az edző még hozzátette, hogy a győzelem ellenére még kemény munka vár az edzéseken a csapatra, különösen az erőnlét tekintetében.

 

 

MCSi Design