kele
perec1
garas1
65. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2021. 07. 22.
kiscim2921
 

Sportmix - hírek röviden

ijaszatHorvat és Leben aranyérmet szerzett

Szeptember 5-én Gradac településen rendezték meg a terepíjászati Arrowhead 24 táblás szlovén országos bajnokságot, amelyen három lendvai íjász versenyzett. A felnőtt vadászreflex versenyszámban Horvat Kristijan 253 körrel országos bajnoki címet szerzett, valamint Leben Janko az öregfiúk mezőnyében is 223 körrel. Štuhec Bojan hosszú íj kategóriában a 4. helyet szerezte meg a veteránok körében. A versenyen 153 íjász szerepelt 22 klubból.

hs

 

Elpazarolt lehetőség

A Nafta 1903 két legidősebb korosztályos csapata a bajnokság 2. fordulójában Šmartno csapatai ellen játszott idegenben. A számos lehetőség ellenére mindkét naftás csapat hagyta elúszni a győzelmet, a hétvégi hozam két piroslapos kiállítás, két öngól és kettő pont lett.

A serdülők jól indították a meccset és a találkozó 24. percében Zamuda Niko góljával vezetést szereztek. A hátrányt a hazaiak a második játékrész második percében Bukovec Jaka piroslapos kiállítása után dolgozták le büntetőből, majd a 47. percben előnyhöz is jutottak: a pályán lévő feszültség nyomán Lukač Aljaž szerencsétlenül a saját kapujába lőtt. A serdülők nem adták fel és nagy hajárban Glogovec Erik révén kiegyenlítettek a 70. percben. Emberhátrányban végül sikerült kihúzni a 2:2-es végeredményt.

Az ifik már az első félidőben két góllal vezettek Škrobar Borna és Frančić Niko révén, de ezt az utolsó sípszóig nem tudták megtartani. A 71. percben Murkovič Dino öngóllal segítette a hazaiakat, a győzelem pedig a rendes játékidő utolsó percében dőlt el, amikor Sejdinović Demir győzte le Novak Miha kapust. A felborzolt kedélyek miatt Šimunković Brunót a játékvezető a 94. percben piros lappal büntette.

F.h.m.    

 

Gyenge volt a helyzetkihasználás

Nagy elvárásokkal lendült játékba hazai pályán a hosszúfalui Olimpija a Kema Puconci ellen a Muravidéki Liga 2. fordulójában. A közönség két különböző félidőt láthatott, s az elsőben a hazaiak domináltak. A saját térfelükre szorították Puconci csapatát, de a több ígéretes helyzetből egyet sem értékesítettek: Kepe Kristijan a kapus kezébe lőtt, Meszelics Marko szemtől szembe került a hálóőrrel, de bebelőtte a labdát, Bači Michael százszázalékos helyzetét pedig utolsó erejével tolta szögletre a vendégkapus, s végezetül Donko fejese már nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára. A gólnélküli félidő után a szél már a vendégeket segítette, akik át is vették a játék irányítását. Komolyabb veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, az Olimpija ellentámadásai pedig pontatlanul fejeződtek be. Az utolsó percben a vendégek elcsíphették volna a három pontot, de szerencsére a labda a kapu mellett hagyta el a pályát. A mérkőzés így döntetlennel zárult.

F.h.m.

 

Sikeresen vették az első akadályt

A Szlovén Labdarúgószövetség kupasorozatának első fordulóját szeptember 2-án sikeresen vette a Nafta 1903. Az elvárásoknak megfelelően nagyarányú, 7:0-s győzelmet aratott a kranji körzeti bajnokság szereplő Tinex Šenčur csapata ellen. Dončić Dejan lendvai edző a meglepetésre nem adott lehetőséget és néhány kivétellel a kezdőcsapatot küldte ki a šenčuri pályára. A komoly különbség már az első játékrészben megmutatkozott, a szünetig a Nafta ötgólos előnnyel húzott el. A vezetést Haljeta szerezte meg, miután a kapu közelében egy kipattanó labdát tolt a hálóba, majd Oštrek lépett meg a védelemtől és laposan a kapuba lőtt. Ezután Bizjak belőtt egy 11-est, majd újra Oštrek jeleskedett, kipókhálózva a kapu felső sarkát, a félidő végéig pedig Bizjak is duplázott. A folytatásban a játék irama alábbhagyott, de a Nafta Pozsgai és Bizjak révén még kettőt vágott, Šenčur csapata viszont a bátor játék és a néhány kidolgozott helyzet ellenére a szépítő gólig sem jutott.

f.h.m.     

 

 

 

MCSi Design