kele
perec1
garas1
65. évfolyam
8. szám
Megjelenés:
2021. 02. 25.
kiscim0821
 

Sportmix - hírek röviden

ijasz4320Kényszerszünet vár a lendvai íjászokra is – A járványhelyzet és az ezzel járó korlátozások a sportban az íjászokat is érintik, akik számára november 7-én lett volna Ajdovščinán a Szlovén Teremíjász Kupa első fordulója. Erre várhatóan nem kerül sor, nyilatkozta a Lendvai Íjászklub elnöke, Kuzma Kristijan. Mint mondta, jelenleg úgy néz ki, hogy ebben az évben már nem lesz több verseny.

A Szlovén Íjászszövetség tagjai legutóbbi közgyűlésükön ugyanis megegyeztek abban, hogy tekintettel a járványhelyzetre most kivárnak, és majd talán januárban el tudják kezdeni az idényt. A szövetségnél remélik, hogy januárra annyit javul a járványhelyzet, hogy legalább az arra a hónapra tervezett két versenyt és az országos bajnokságot meg tudják szervezni. A teremíjász kupa lendvai fordulójára szintén január végén kerülne sor, februárnál tovább azonban a szövetség nem szeretné húzni a fedettpályás idényt.

A járványhelyzet miatt a Lendvai Íjászklubnál most egy ideig edzések sem lesznek, hiszen ezt nem teszik lehetővé az érvényben lévő rendelkezések – mondta az elnök. Mihelyst azonban változnak ezek, mindenképp folytatni szeretnék az edzéseket. A járványhelyzet miatt 2021-ben a terepíjász és a pályaíjász versenyekre várhatóan egy 4 hónapos időszakban kerül majd sor, májustól augusztusig. A lendvai klubnál 2021-ben négy versenyt terveznek megrendezni, amennyiben a járványhelyzet megengedi. Január 23-án a teremíjász kupa fordulóját, május 15-én a területi iskolai versenyt, május 29-én a 3D szlovén kupaversenyt Völgyifaluban, valamint nyáron az Íjászat Határok Nélkül történelmi versenyt – nyilatkozta a klubelnök. Hogy ezekre valóban sor kerülhet-e, az a következő hetek fejleményeitől függ.

Szabó Rudolf

 

Ismét bizalmat kapott Mijatović

Október 26-án tisztújító közgyűlést tartott a Szlovén Labdarúgószövetség. A járvány miatt virtuálisan zajló gyűlésen a jelenleg regnáló elnököt, Radenko Mijatovićot egyedüli jelöltként ismét megválasztották a szövetség vezetőjévé 27 szavazattal, ellenszavazat nélkül. Mijatović így megkezdheti újabb négyéves mandátumát; az elnök 2016. december 15-én Aleksander Čeferint váltotta, aki azóta az UEFA elnökeként tevékenykedik. A szervezet alelnökeinek Stanko Glažart, Danilo Kacijant, Gvido Mravljakot, továbbá Dejan Germičet választották meg a közgyűlés résztvevői.

SoPe

 

Szünetelnek a bajnokságok

A Szlovén Kormány rendeletet adott ki a különböző bajnokságok szüneteltetéséről. Ennek értelmében a labdarúgás csak a szlovén első osztályban folytatódik, de nézők jelenléte nélkül. Az összes többi ligát, így a másodikat is, amelyben a Nafta 1903 szerepel, szüneteltetik. Ezenkívül az amatőr bajnokságok, így a Lendvai KLSZ, valamint a Muraszombati KLSZ bajnokságaiban sem rendeznek mérkőzéseket.

A Szlovén Röplabdaszövetség 14 napra szünetelteti mérkőzéseit, melynek leteltével folytatnák a bajnokságokat az egészségügyi előírások betartásával.

A szlovén teke-, valamint bowlingbajnokságok csapatai is kényszerpihenőre vonulnak. Mindkét sportágban két-két lendvai csapat is érdekelt.

F.h.m.

 

Kiesett a címvédő Mura

A labdarúgó Szlovén Kupa tavalyi győztese, a Mura meglepő módon kiesett a verseny idei kiírásában a másodosztályban szereplő NK Drava ellen: NK Drava – NŠ Mura 2:0 (0:0). A Ptujban lejátszott mérkőzésen a házigazdák jobbnak bizonyultak, és a második félidőben Marcius, valamint Piras találataival kiejtették a szlovén első osztály egyik legjobb csapatát a kupából.

F.h.m.

 

A belatinci lányok a montenegróiakkal kerültek össze

A svájci Nyonban, az UEFA székhelyén megtartották a női Bajnokok Ligája első selejtező körének sorsolását, amelyben a ŽNK NONA Pomurje Beltinci csapata is érdekelt. A sorsoláson a szlovén bajnokok a montenegrói ŽFK Breznica Pljevlja csapatával kerültek össze. Mérkőzésük november 4-én lesz 13 órai kezdettel Gornja Radgonán. Megemlítendő, hogy 22 csapat már biztosan ott lesz a verseny főtábláján, a maradék 10 helyért pedig 40 csapat méri össze tudását két fordulóban, amelyeken a szlovén női bajnokcsapatnak is szurkolhatunk.

F.h.m.

 

 

MCSi Design