kele
perec1
garas1
64. évfolyam
46. szám
Megjelenés:
2020. 11. 19.
kiscim4620
 

A Nafta folytatja a csoportos edzéseket

nafta4520A járványügyi helyzet miatt Szlovéniában felfüggesztették a másodosztályú labdarúgóliga őszi idényét. A pontvadászat a csapatok számára így egyelőre befejeződött, az őszi fordulók mérkőzéseit tavasszal fogják lejátszani. A lendvai Nafta 1903 klubnál Dončić Dejan vezetőedzőnél érdeklődtünk a jelenlegi helyzetről.

– A döntéstől függetlenül a Nafta a csoportos edzéseket a szlovén Népegészségügyi Intézet jóváhagyásával folytatja – nyilatkozta Dončić Dejan.

– Vasárnap kivételével minden nap edzünk december negyedikéig, majd következik a szabadság. A játékosok azonban nem sokat pihenhetnek, a szünet rövidült, mindössze 14 napos lesz. Azt követően megkapják az egyéni edzésprogramot, az alapján kell dolgozniuk egészen január negyedikéig, amikor újra találkozunk, és a csapatszintű edzésekkel megkezdjük a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére.

– A keretben Covid-fertőzöttek is voltak, most milyen a csapat egészségügyi állapota?

– A jelenlegi helyzet jónak mondható. Mindannyian egészségesek vagyunk, egyedül Oštrek bajlódik kisebb bokasérüléssel, a többi játékos jól van. A klubban szigorú szabályozás vonatkozik mindenkire, tehát maszkviselés érkezéskor, hőmérsékletmérés, és folyamatos a fertőtlenítés is. Amennyiben a játékosok a fertőzés jeleit észlelik, azonnal jelentik a klub felelősének. Fő az egészség és a fertőzés megakadályozása, mindent megteszünk ennek érdekében. A járványügyi protokoll betartása azért is fontos, hogy tudjuk folytatni az edzésmunkát, hiszen szükséges bizonyos játékelemek fejlesztése. Fiatal a keretünk, néhány játékosnak több futásra, erőnléti fejlesztésre van szüksége, ezt igyekszünk behozni. Dolgozunk a helyzetfelismerés javításán, a csoportos védekezésen, a szituációs döntéseken, azon, hogy labdavesztés után ne adjuk meg az ellenfélnek a lehetőséget a lerohanásra. Mindez a fiatalok önbizalmát is növeli. Egy rossz szót sem mondhatok a játékosokra, minden nap jól dolgoznak, elkötelezettek a csapat értékei mellett és tisztelik az egyesületet. Mindenki tudja, hogy teljes értékű edzésmunkával lehet javulni. Mi ezt is akarjuk. Szeretnénk, ha a téli felkészülés alatt több barátságos mérkőzést játszhatnánk, ezeken minden játékos bizonyítási lehetőséget és arányos játékidőt kaphat, így jól felkészülhetünk a tavaszi rajtra – hangsúlyozta a vezetőedző.

 

G.E.

 

 

MCSi Design