kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

rop spaso4720Női röplabda első B-liga: folytatódott a bajnokság – Több mint 14 nap szünet után, november 18-án folytatódott a szlovén női röplabda első B-liga, ahol a Calcit Volley II. 3:0-ra legyőzte a ŽOK Sobota csapatát.

A muraszombati csapat edzője, Todorović Spasoje (képünkön hátul középen a Muránia egyik tavaly decemberi meccsén), aki egyben a lendvai Murániát is vezeti a női másodosztályban, kiemelte, hogy a körülmények jelenleg nagyon nehezek. Csapata ugyanis négy hétig nem tudott edzeni, hiszen az október 16-i, a Logatec elleni mérkőzés után a tornatermeket bezárták, így álltak az edzések is. A Calcit elleni mérkőzés előtt csupán két edzést tudtak tartani, amelyeken persze más dolgok voltak előtérben. Todorović szerint a mérkőzést valahogy túlélte a csapata, szerencsére sérülések nélkül. Most nagyon nehéz a helyzet, szinte lehetetlen előre tervezni, de így van ezzel szinte minden csapat.

A két-három legerősebb klub kivitelével, akik feltaláltak magukat és valahogy tudtak edzeni a szünet alatt, a többi csapat aktív pihenőn volt. Mivel azonban a múlt héten ismét folytatódott a férfi és a női A-liga, az első B-ligának is véget ért a kényszerszünet, hiszen ők is az élsportolók kategóriájához tartoznak.

Az edzés hiánya mellett megjelent még egy probléma, hiszen érthető módon a szülők is félnek, és még várnak, mielőtt visszaengedik gyerekeiket az edzésekre és a mérkőzésekre, így sok a hiányzó is a csapatból – mondta a horvát edző.

Szabó Rudolf

 

A Bajnokok Ligájában a muravidéki lányok!

November 18-án a női Bajnokok Ligája selejtezőjének play off-meccsén a ŽNK NONA Pomurje Beltinci csapata fölényes győzelmet aratott a Fradi ellen: Pomurje – Ferencváros 4:1 (2:0). A házigazdák igyekeztek a találkozót már az első félidőben letudni: Kolbl Špela a 27. percben megszerezte a vezetést, majd Korošec Kaja 10 perccel később tizenegyesből volt pontos. A fordulás után a Fradi is büntetőhöz jutott, amelyet Mosdóczi Evelin értékesített. A 73. percben Czellér Dorottyát kiállította a játékvezető, ezután pedig Korošec még kétszer vette be a budapestiek kapuját, és mesterhármast szerezve beállította a 4:1-es végeredményt. A muravidéki lányok ezzel történelmük során másodszor kerültek be a kontinens 32 legjobb női focicsapata közé, és izgatottan várják a sorsolást, amelyet a svájci Nyonban tartanak, ahol nem kiemelt csapatként egy kiemelt ellenfelet fognak majd kapni.

F.h.m.

 

Feketét sikeresen megműtötték

Fekete Dánielt, a Nafta 1903 fiatal csatárát a napokban sikeresen megműtötték Tatán. Fekete még október elején szenvedett a csapat egyik edzésén súlyos bokasérülést. A műtét során sikerült a bokaszalagok korrekciója, valamint az ízületet is megtisztították a letört csontszilánkoktól, így a játékos bizakodva várhatja visszatérését a zöld gyepre a 2021-es év elején.

F.h.m.

MCSi Design