kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

mladost4820A Mladost sikere Újvidéken – November 20-a és 22-e között nemzetközi U17-es tollaslabdatorna zajlott Újvidéken, amelyen a lendvai Mladost Tollaslabdaklub is részt vett, tette közzé a klub a közösségi oldalán. Hac Györkös Anel egyéniben a negyeddöntőig jutott, ahol a kungotai klub játékosa, Koroša Mark búcsúztatta 11:21-es és 18:21-es eredménnyel. Párosban pedig együtt meneteltek korábbi ellenfelével a döntőig, ahol a hazai Jovanović/Jovičić duó ellen maradtak alul (17:21 és 15:21). Bedič Nika egyéniben simán megnyerte a tornát. A döntőben a szerb Bogdanović Ninát múlta felül 21:15-re és 21:19-re. Párosban Matovič Kimmel versenyzett együtt a Konex klubból, és ők is a döntőig jutottak. Ott a Bogdanović/Vitman kettős győzte őket le (19:21 és 15:21). A két lendvai sportoló vegyespárost is alkotott, és az elődöntőig jutottak, ahol a Koroša/Vitman páros győzte őket le. Lendva eredménye Újvidéken így két ezüst és egy arany.

SoPe

 

Pihenőre vonul a Nafta 1903

Ahogy arról már beszámoltunk, a Nafta 1903 a járványhelyzet miatt már korábban befejezte a közös edzéseket és a stáb minden játékosnak egyéni edzésprogramot dolgozott ki. Most két hét pihenőre vonulhatnak, majd folytatják az egyéni edzéseket, majd január 4-én közösen kezdik a felkészülést az idény tavaszi részére.

F.h.m.

 

Ünnepségre készül a Lendvai Sportszövetség

A Lendvai Sportszövetség vezetői a Covid idején sem pihennek, hiszen idén ünneplik megalapításuk 60. évfordulóját. A szövetséget ugyanis 1960-ban alapította a TVD Partizan, az FK és a KK Nafta, a Planika, a cserkészek, valamint a Jugoszláv Néphadsereg annak érdekében, hogy a község sport klubjai könnyebben kapcsolatba tudjanak lépni egymással. A szövetség akkori tagjai rengeteg eseményt szerveztek, mint a staféta, táborozások, valamint segítették a sportlétesítmények építését, felújítását. Alapításuk évfordulójának megünneplését a jövő évre tervezik, amelyen díjátadót is szerveznek, hogy elismerésben részesítsék a vidék idei legeredményesebb sportolóit. Szeretnének kiadni egy emlékkönyvet is az elmúlt 60 évről, valamint kitüntetnék azokat a tagokat, akik a legtöbbet tették az egyesület életében. A Lendvai Sportszövetség büszke a Zala megyeiekkel fenntartott több éves kapcsolatukra is, és a jó viszonyt továbbra is fenntartanák.

F.h.m.

 

A Mura megelőzte a Kopert

A Mura hazai pályán győzte le a Kopert a szlovén első osztály 14. fordulójának rangadóján: Mura – Koper 2:1 (0:0). A csapatok fejet hajtottak a nemrég elhunyt futball-legenda, Diego Maradona emléke előtt, majd kezdetét vette a találkozó. Az első félidő a házigazdákról szólt. Travner beadása révén már a 6. percben helyzetbe kerültek, ám azt Filipović nem használta ki. Ezután Bobičanec lövését hárította Vargić kapus, majd a 15. percben Horvat lőtt a vendégkapu fölé. Erre a tengermellékiek is felébredtek, a 36. percben Spinelli fejelt, ám pontatlanul.

A fordulás után hasonló volt a kép, Filipović és Kouter is megszerezhette volna a vezetést az első percekben. A drámára a hajráig kellett várni, amikor a 79. percben gólt fejelt a csodacsere Cipot, aki alig három perccel korábban szállt be. A 86. percben a vendégek is gólt szereztek Mulahusejnović révén, így azt hihették, hogy hazavihetnek egy pontot Koperbe. A 93. percben azonban szögletet kapott a muraszombati csapat, amelyet Gorenc értékesíteni is tudott. Ezzel a Mura megelőzte a Kopert a tabellán, a következő fordulóban pedig ismét otthon játszanak, az ellenfél a Bravo lesz.

F.h.m.

 

 

MCSi Design