kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Sportmix - hírek röviden

sportmix4920Sorsoltak 2022-es világbajnokságra

Mikulás másnapján tartották meg az UEFA székhelyén, a svájci Nyonban a 2022-es katari labdarúgó vb európai selejtezőinek sorsolását. A szlovén válogatott a H csoportba került Horvátországgal, Oroszországgal, Szlovákiával, Ciprussal és Máltával. Matjaž Kek szövetségi kapitány szerint érdekes csoportot kaptak, hiszen a múltkori vb-ezüstérmes déli szomszédunk mellett még három szláv ország is egy csoportban verseng majd, ám a két szigetországot sem kell lebecsülni.

A jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra kijutott magyar nemzeti tizenegy az I csoportba került, ahol az ellenfelei Anglia, Lengyelország, Albánia, Andorra és San Marino lesznek. A selejtezősorozat 2021 márciusában indul.

December 10-én újra sorsolás lesz, amikor is a szlovén–magyar társrendezésű U21-es Eb csoportjai alakulnak ki. A két házigazda automatikusan kvalifikálta magát a tornára, amelyen összesen 16 nemzet utánpótláscsapata vehet részt 2021 tavaszán.

 

Fontos elismerés a lendvai edzőknek

A Lendva Körzeti Labdarúgóedzők Egyesülete a napokban a CompanyWall elismerésében részesült, mivel jól kezelték az egylet vagyonát. A kitüntető szervezet egy olyan üzleti platform, amely pénzügyi adatokat ellenőriz, továbbá felismeri a piac igényeit és reagál is azokra, megkönnyítve a szlovén üzleti élet működését. Ezzel az elismeréssel a birtokukban könnyebben találhat az egyesület pénzügyi támogatókat is.

sport bizonylat4920

 

Maučec az új főtitkár

A Szlovén Labdarúgóedzők Szövetségének igazgatótanácsa a múlt héten új főtitkárt nevezett ki Maučec Zdenko személyében. Maučec, aki eddig a szervezet alelnöke volt, a Muraszombati Labdarúgóedzők Egyesületének tagja, az új tisztségre pedig öt évre kapott megbízást. Megemlítendő, hogy a szövetségnek 1.565 tagja van, közülük 1.356 érvényes edzői engedéllyel rendelkezik. Ebből a Muravidék nagyjából 180 edzőt ad.

Veretlenek voltak a múlt héten

Az elmúlt héten két forduló is lezajlott a szlovén labdarúgó elsőosztályban, a Mura egyik meccsét sem veszítette el. December második napján a Bravo csapatát fogadták a Fácánkertben, ahol a nagy havazás közepette gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés: Mura – Bravo 0:0 (0:0). Három nappal később az Aluminijhez látogattak, és a kidričevói felázott pályán végül sikerült győzniük: Aluminij – Mura 1:2 (1:0). Az első félidőben Kranjc szerezte meg a vezetést a házigazdáknak, ám a muraszombatiaknak sikerült a fordulás után fordítani Bobičanec (51.), valamint Cipot (59.) találatával. Ezzel a Mura a tabella második helyén áll, a következő körben pedig a Domžalét fogadja.

 

 

MCSi Design