kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

A női csapat búcsúzott a Bajnokok Ligájától

sport bel5120A ŽNK Pomurje Beltinci női labdarúgócsapat összesítésben 6:2-es eredménnyel búcsúzott az UEFA Női Bajnokok Ligájától, miután a muravidéki csapat múlt hét szerdán a visszavágón 3:2-re kikapott Dániában a Fortuna Hjoerringtől, amely már az első mérkőzésen is 3:0-ra győzött Muraszombatban.

A belatinci csapat a visszavágón már az első félidő végén egygólos hátrányba került, de Hofman Neli révén a 66. percben egyenlíteni tudott. Az esélyesebbnek tartott dán bajnok 10 perccel a vége előtt 3:1-re ellépett, de a játékvezetői hosszabbításban Kolbl Špela szépíteni tudott, ezzel beállítva a 3:2-es végeredményt. A kiesés ellenére jó nemzetközi idényt zárt a belatinci együttes, amely a 2014/15-ös kiírás után most jutott másodszor Európa legjobb 32 női labdarúgócsapata közé. Bauer Sandi vezetőedző a csapat hazaérkezése után a ŽNK Pomurje Beltinci hivatalos közösségi oldalának nyilatkozott, és ahogy mondta, emelt fejjel és büszkén tekintenek vissza az elmúlt időszakra. Az első mérkőzés a rossz körülmények miatt nem adott reális képet a két csapatról, ezért a visszavágón reménykedtek abban, hogy esetleg meg tudják lepni a Hjoerringet, de a továbbjutás sajnos nem sikerült. Ennek ellenére sikerült megmutatniuk, hogy képesek ilyen magas szinten is játszani, és csak nagyon-nagyon kevés hiányzik a csapatnak ahhoz, hogy egy szinten legyen a legjobbakkal. A visszavágón a játék üteme és dinamikája is csúcsszinten volt Bauer szerint. A második félidőben megmutatkozott csapata igazi karaktere, hiszen az egyenlítés után az utolsó 15 percben teljesen nyitottan játszottak három csatárral, hogy gólt szerezzek, de a mérkőzés vége sajnos nem a vágyaik szerint alakult.

Bauer szerint a mérkőzés megmutatta, hol áll csapata, mi hiányzik még és mire kell összpontosítaniuk az edzéseken a bajnokság tavaszi rajtja előtt. Most pihenés vár a lányokra, akikre az edző nagyon büszke, hiszen hatalmas lelkesedéssel és tehetséggel rendelkeznek, némi munka után pedig még sokra lesz képes Belatinc csapata, fogalmazott Bauer. A Bajnokok Ligájában való szereplés és az egész történet óriási siker, aminek jelentőségék csak az idő elteltével tudják majd igazán felfogni – zárta gondolatait a ŽNK Pomurje Beltinci edzője.

A Bajnokok Ligája márciusban folytatódik a nyolcaddöntőkkel.

Szabó Rudolf

 

 

MCSi Design