kele
perec1
garas1
65. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2021. 07. 22.
kiscim2921
 

Közel 2.000 kilométer gyűlt össze

aa hegymasz0221December 31-én lezárult a Lendvai Hegymászók Egyesületének a Túrázás a Covid alatt elnevezésű akciója, amelynek keretében a koronavírus okozta korlátozások mellett az embereket a szabadban való mozgásra és ezzel az egészség megőrzésére ösztönözték.

Az akció során, amely november 16-án kezdődött, összesen 1964,83 kilométert teljesítettek a résztvevők Lendva környékén – mondta Kozak Štefan, a Lendvai Hegymászók Egyesületének elnöke. Csak saját maga 144 kilométert tett meg, és mint mondta, jól érezte magát.

A természetben való mozgást tanácsolja mindenkinek, hiszen ott be lehet tartani a járványügyi szabályokat is. Kozak nagyon elégedett volt a részvétellel, de mint mondta, a kilométerek helyett fontosabb volt az, hogy az emberek a mozgás mellett döntöttek. Az elnök egyéb számokat nem közölt, de örült minden egyes megtett kilométernek.

 

 

A túrázók fotókat is készítettek a séták során, amelyekből néhány felkerült a Lendvai Hegymászók Egyesületének közösségi oldalára, ahol bárki megtekintheti azokat. Sokan az egész családdal mozogtak a természetben. A legkedveltebb túrázóhelyek Kozak Štefan szerint a Mura folyó mentén, Lendván és környékén, a Lendva-hegyen és a Lendva-patak mentén voltak.

 

Szabó Rudolf

 

 

MCSi Design