kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

A főépület felújításával kezdik

thermeA szálloda felújítása az ősz folyamán kezdődik, ennek előkészületei folynak, így pontos dátumot nem tudunk mondani. A munkálatok valószínűleg a főépület felújításával kezdődnek majd. A komplexum korszerűsítése szakaszonként történik, a szálloda többi része üzemelni fog közben – nyilatkozta Molnár Péter, a Thermál Resort ügyvezetője a Lendvára tervezett befektetésekről.

    A magyar Comitatus-Energia Beruházási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. tulajdonosként mintegy ötmillió eurós fejlesztést tervez a lendvai Thermal Resortba. A beruházás révén az egykori Lipa szállodát egy magas színvonalú, négycsillagos szállodává kívánják alakítani. A szálloda a felújítás után a svájci Arxa Hotels szállodalánc része lesz. Egyébként az Arxa mint menedzsment cég már átvette a szálloda működtetését, amit június végéig a Sava Turizem végzett.  A több mint szükséges felújítási munkálatokat Dirk Wallenburg, a svájci hotellánc üzletembere és csapata vezeti majd. A munkák kivitelezését azonban hazai vállalkozókra bízzák, mondták. 

A komplexum felújítási terve tartalmazza a szálloda, az apartmanok, a kemping és a medencék korszerűsítését, beleértve a föld alatti vezetékeket és műszaki rendszereket is. A felújított, s ezzel már magasabb színvonalú szolgáltatású szálloda megnyitását jövő év áprilisára, májusára tervezik és főleg a német, az osztrák és a svájci piacot kívánják megcélozni. 

terme molnar

A létesítmény felújításának ideje alatt a foglalkoztatottak számára a szálloda vezetősége továbbképzési tanfolyamokat szervez svájci szakemberek bevonásával. A Thermal Resort itteni munkatársakat kíván alkalmazni, ahogy a lehető legnagyobb mértékben a kínálatukba kívánják foglalni a helyi őstermelők termékeit is. Dirk Wallenburg a tulajdonos nevében július második felében Lendván járt, és találkozott Magyar János polgármesterrel, akivel megbeszéléseket folytatott a helyi termelők termékeinek a hotel kínálatába való bevonásáról, valamint a fizikoterápia újbóli indításáról.

MCSi Design