kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Augusztusra megerősítik a domboldalt

vedfal 3020 01A Lendvai Védelmi és Mentési Központ épületét jó egy évvel ezelőtt, június elején ünnepélyes keretek közt adták át, de a tűzoltóság, a polgári védelem és a Lendvai Vöröskereszt a helyiségek berendezésének hiánya miatt akkor nem költözhetett be. Aztán kiderült, hogy a létesítmény használata a laza domboldal miatt veszélyes, így nem kapta meg a szükséges engedélyeket.

A központ biztonságos használata érdekében ezért Lendva Község idén júniusban elindította a létesítmény mögötti domboldal helyreállítását, amelynek kivitelezője a Pavčnik építési vállalat. Amint a községi hivataltól megtudtuk, a kivitelező a lejtőt horgonyokkal, hálóval, betonelemekkel és kúszónövényekkel erősíti meg, a munkálatok pedig augusztus elején fejeződnek be. A munkálatok több mint 33.050 euróba kerülnek.

vedfal 3020 02A község a központ átadása óta folyamatosan dolgozott a berendezés és főleg a tűzoltóság tevékenységéhez szükséges felszerelés beszerzésén. Erre a célra az idei költségvetésben a tanács 7.000 eurót biztosított. A szanálási munkálatok befejezését, valamint a hiányzó berendezések beszerzését és a tűzoltójárművek töltőhelyeinek kialakítását követően a tűzoltók, a polgári védelem és a Szlovén Vöröskereszt Lendvai Területi Egysége több mint egy év után használatba veheti a központ helyiségeit. Erre előreláthatólag augusztus végén, szeptember elején kerül sor.

 

 

MCSi Design