kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

kutatoi49191Az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola a Fiatalok Innovációs, Tudományos és Alkotói Fesztiválján (IZUM) ismét kiérdemelte a Kutatóiskola címet. Az elismerést, melyet a nagyobb általános iskolák kategóriájában összesen öt iskola kapott meg a 2019-es évre, november 28-án adták át Muraszombatban. A címet azok a muravidéki általános és középiskolák kaphatják, amelyek részt vesznek találkozók, ifjúsági kutatótáborok, tudásvetélkedők szervezésében, és amelyeken ezen iskolák tanulói kiemelkedő eredményeket érnek el regionális és országos szinten.

Bővebben...

advent4919Az adventi időszakban Lendván és a községi falvakban szinte nem múlik el nap ünnepváró program nélkül. A sorozatot hagyományosan a városi fenyők díszítése nyitotta: a lendvai óvodások és a 2. Számú KÁI tanulói saját készítésű díszekkel díszítették fel a karácsonyfákat a Városháza előtt és a kultúrotthonnál.

Bővebben...

mezhaz4919A lendvai Színház- és Hangversenyterem galériacsarnokában vasárnaptól megtekinthető az Édes utcák kiállítás, Lendva és Szentgotthárd jellegzetes épületei mézeskalácsból. Aki licitálni szeretne egy-egy házra, Lendván december 11-ig teheti meg.

Bővebben...

gazdtam4919Lendva Község áprilisban nyilvános gazdaságfejlesztési pályázatot tett közzé mind a község területén már üzemelő vállalatok működésének serkentésére, mind az új, induló vállalkozók segítésére itt megvalósuló fejlesztéseiknél, beruházásaiknál. A 2019-es költségvetés gazdaságserkentési tételén 100 ezer, foglalkoztatás-fellendítési tételén pedig 40 ezer eurót különítettek el a támogatásokra.

Bővebben...

tort vet4919A muravidéki kétnyelvű általános iskolás történelmi vetélkedő után a múlt héten a kétnyelvű középiskola diákjai is összemérték erejüket a magyar történelmi vetélkedőn.

Bővebben...

lindva4919Szombaton a lendvai színház előcsarnokában tartotta immár 13. nemzetközi találkozóját a „Lindva” Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete. A rendezvényen kettő teljesen új, az egyesület által készített lendvai szuvenírt is bemutattak.

Bővebben...

gasztro4919A múlt héten Goricskón járt a Gasztroangyal, a közismert televíziós főzőműsor. Borbás Marcsi és stábja két napon keresztül kóstolgatta a Dombvidék hagyományos és újszerű ételeit Szentlászlótól Hodosig.

Bővebben...

tuzolto4819Szombat délután a pártosfalvi tűzoltóotthon udvarán a helyi önkéntes egylet és a maráci magyar önkormányzat megtartotta a 3. Tűzoltótalálkozót a Marác községi magyar falvak tűzoltóegyletei számára.

Bővebben...

orchids4819A hétvégén az Ocean Orchids vállalat által üzemeltetett trópusi kertben megtartották a hagyományos nyílt napokat, amelyek központi rendezvénye a szombati orchideafesztivál volt.   

Bővebben...

csaladero4819November 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján a családon belüli erőszak megelőzésével foglalkozó muravidéki munkacsoport szakmai tanácskozást szervezett Muraszombatban, amelyet nagy érdeklődés övezett.

Bővebben...

advent4819Vasárnap délelőtt nyitotta meg egynapos adventi kiállítását a pártosfalvi Rózsa Kézműves Egyesület az egykori tűzoltóotthon termében. Az idei tárlat is színes és díszes volt, a fő hangsúly mégis a természetes anyagok felhasználásán volt. A szakkör tagjai ebben az időszakban számos más településre is ellátogatnak hasonló kiállításokat megtekinteni, s ahol felkérik őket, ott szívesen részt is vesznek és viszik termékeiket. Éppen ezért vissza is várják a látogatókat, s a vendégvárásra külön is készülnek. Az asszonyok forró kávét, házi süteményt kínáltak, és bárki leülhetett néhány percre, fél órácskára beszélgetni egy jót a pattogó kályha melegében…

Bővebben...

dobrkozs4819November 20-i ülésén Dobronak Község Tanácsa első alkalommal tárgyalta és első olvasatban el is fogadta a község kétéves költségvetés-tervezetét, amely a 2020-as évben 2,6 millió euró bevételt irányoz elő. Hosszú vita után a tanács megszavazta az új sírhelydíjakat is.

Bővebben...

lekozs48191Lendva Község 2020-ra javasolt költségvetése az előterjesztés szerint kiegyensúlyozott és hosszú távon is fenntartható lesz, ha a folyó kiadások a tervezett kereteken belül mozognak, a fejlesztések pedig a rendelkezésre álló forrásokhoz illeszkednek. A községi tanács ugyan nem egyhangúlag, de elfogadta a telekhasználati díj új pontértékeit is.

Bővebben...

perec 16A kerek- és nádasperecek leadására megszabott idő és a zsűriztetésre előkészített hosszú asztal rövidnek bizonyult, hiszen a Hármasmalmi Perecfesztivál a vártnál nagyobb érdeklődést váltott ki már első alkalommal. A legjobb kerekperecet Varga Magda készítette Pincéről, a legjobb nádast pedig Simon Margit Csentéből.

Bővebben...

katalin4819Katalin napján – november 25-én, a Lendvai Plébánia búcsúnapján – a Templom tér idén is vásári forgataggá változott. A kézműves és kirakodóvásáron összesen harminc árus – 25 hazai és 5 magyarországi – pakolta ki portékáit. Itt voltak a régi, visszajáró vásározók, illetve érkeztek újak is, akik először mutatkoztak be mesterségükkel, termékeikkel. Az étel- és italkínálatból idén sem maradt ki a forralt bor, a sültkolbász és a hurka, de lángost és kürtőskalácsot is lehetett kapni. A karácsonyi ünnepeket megelőlegezve adventi koszorúk, asztaldíszek, karácsonyfadíszek közül is válogathattunk. A szervezők – az MNMI társszervezőivel – és az árusok is elégedettek voltak a vásárral, amely a tavalyihoz képest több érdeklődőt vonzott.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben