kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Cubis szálloda: teljes felújításra volt szükség

cubis4418A Sicom Invest tavasszal megvásárolta a lendvai Elizabeta szállót, a létesítmény ezt követően a Cubis nevet kapta. Az új tulajdonos a hotelt teljes egészében felújította és bebútorozta. A szálloda vezetői feladatait Filipič Urška vállalkozó végzi.

A Sicom Invest az Elizabeta szállodát mintegy 490 ezer euróért vásárolta meg árverésen, s végül nagyjából ugyanennyit fordított a hotel felújítására is. A Sandi Brezovnik által vezetett szállodai hálózat nevet váltott, a Sicom Hoteli így jogi személyként működik. Lendván hosszú távú terveik vannak.

– Amikor a vásárlás után alaposan megnéztük a szállodát, úgy véltük, hogy kisebb felújításokkal már nyáron el tudjuk indítani a hotelt. Nem így történt, a 25 év komolyabb nyomokat hagyott az épületen, ami akkor vált igazán láthatóvá, amikor elkezdtük a felújítást – mondta Filipič Urška szállodavezető. A tervek szerint csak a 2. emeleti szobákat újították volna fel, de mint kiderült, ki kellett cserélni a teljes vezetékrendszert (a villany-, a fűtés-, a hűtés- és a szellőzőrendszert), a fal- és a padlóburkolatokat, valamint a bútorokat is. Mindez nem csak pluszköltségeket és időt igényelt, hanem újabb kivitelezőket is, különösen a méretre gyártás miatt.

– Így aztán a szállodát végül teljesen felújítottuk, a szobákba klímákat szereltünk, kicseréltük a fürdőszobákat, a szobabútort, a burkolatokat, a lámpákat. A munkálatokat hazai kivitelezők végezték – mondta Filipič Urška. A hallban felszedték a márványlapokat, hogy meg tudják menteni a padlófűtést. A söntést és a recepciót áthelyezték, az üvegfal nyitottságot és más hangulatot biztosít. A korábbi recepciót elfalazták és egy kisebb, 20 személyes üléstermet alakítottak ki belőle. Teljesen új az étterem is.

– A legtöbb munka a pincével és a víz elvezetésével volt. A konyha is üzemképes, a vendégeink számára reggelit kínálunk. A 24 teljesen egyforma területű és berendezésű szobában a Cubis 48 vendéget tud fogadni. Háromcsillagos szálloda vagyunk, kényelmet, nyugalmat, meghitt társasági teret biztosítunk – mondta a vezető, aki úgy véli, hogy az Elizabeta szálloda Lendva részévé vált, a Cubis ezt meg szeretné őrizni. A szálloda elsősorban az üzletemberekre és az átutazó vendégekre, valamint az aktív sportolókra számít vendégként. Ezen körök igényeit próbálják kielégíteni hazaias hangulattal. A kínálatukba a környék érdekességeit, látnivalóit is beleveszik.

A szállodában egy év alatt kívánják elérni a jövedelmezőség küszöbét – ami némileg alacsonyabb a tervezettnél, de a tulajdonosnak hosszú távú tervei vannak Lendvával. A szállodában jelenleg hatan dolgoznak meghatározott időre alkalmazva.
 
 
MCSi Design