kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

Otthoni dolgozószoba

lakber2216Foglalkozásunk jellegének függvényében jó néhányunkkal előfordult már, hogy a munkánkat részben otthonról is kellett végeznünk. Manapság egyes szakmák rugalmassága és természete megengedi azt is, hogy a munkánkat teljes mértékben otthonról végezzük. Lakberendezési rovatunkban most is egy ilyen példát mutatunk be.
A megrendelő egy magánvállalkozó férfi, aki többnyire otthonról dolgozik számítógép segítségével, és nagyon ritkán fogad otthon üzletfeleket. Irodájában a szokásos tárgyak és berendezések mellett könyvekre és nyomtatóra van szüksége. Ezekből a tényekből kiindulva egy eléggé klasszikus és visszafogott elrendezés született, mely egy intellektuálisan gazdag munkakörnyezetet tükröz. Maga az otthoni iroda egy keletre tájolt tetőtéri helyiségben helyezkedik el. Elegendő természetes megvilágítás és hely mellett a dolgozóasztalt majdnem központosan helyeztem el, szemben a fényforrásokkal. Az anyaghasználatnál a könnyűség és az elegancia voltak a vezérfonalaim. Ezért a meleg cseresznyefából készült bútordarabokat részesítettem előnyben, néhány klasszikus, neutrális, fehér kiegészítő elemmel. Ezeket a tér legalacsonyabb pontjaira helyeztem, ahol nagyobb szükség van könnyed benyomást keltő elemekre. A könyvespolcok és az ajtó mögötti levő tároló szekrénysor is cseresznyefából készült, melyek 110 centiméteres magasságukkal nem zárják le a teret, hanem lélegezni hagyják. A dolgozóban helyet kapott két elegáns és kényelmes fekete fotel – örök klasszikus darabok, melyeket az időnkénti vendégfogadáskor lehet használni, vagy akár csak kellemesen belezuhanni egy rövid pihenés erejéig egy jó könyvvel a kezünkben.
A dolgozószoba falai fehérek, a legmagasabb, bejárati fal enyhe kékesszürke tónusú. A falakat továbbá elegáns fekete-fehér képek díszítik, melyek csak megerősítik a közeg már hangsúlyozott karakterét. A mesterséges világítás klasszikus spotlámpákkal lett megoldva, melyek világítási szintjét szabadon lehet szabályozni. A dolgozószoba kellemes pozitív közegét cserepes növényekkel lehet fokozni, melyek serkentik a munkát és a jó közérzetet, így jól jönnek még egy jól berendezett irodában is.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben