kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Muravidékről Hancsik és Cuk kapta a díjat

hancik 3Budapesten július 30-án került sor az Utazó magazin hagyományos díjátadójára, amelyen az olvasók szavazatai alapján 2019 legjobb turisztikai szolgáltatóinak teljesítményét ismerték el. Idén a nemzeti összetartozás éve jegyében első alkalommal a határon túli régiók legjobb magyar szálláshelyeit és éttermeit is díjazták.

A külhoni szolgáltatók körében összesen 12 szálláshely és étterem részesült elismerésben. Az év legjobb muravidéki magyar étterme díjat a Hancsik Falusi Turizmus kapta Dobronakról, a legjobb muravidéki magyar szálláshely címet pedig a lendvahegyi Cuk borház érdemelte ki.

A díjátadóra a Prestige Hotel dísztermében került sor, ahol a legerősebb magyar szállodákat és magánéttermeket díjazták, mint a Rosenstein Vendéglő, a Hilton szállodalánc, vagy éppen a Hajdúszoboszlói Termálfürdő. Az eseményen részt vett Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke is. Az eseményt Érsek M. Zoltán az Utazó magazin tulajdonos- főszerkesztője nyitotta meg. Muravidékről a Hancsik házaspár vett részt a gasztroeseményen.

 

 

˶Ez a díj a 10 éves születésnapi ajándékunk. Tíz éve kezdtük el a falusi turizmust, és ez akkora elismerés, amire abszolút nem számítottunk. Szeretnénk is megköszönni mindenkinek a jószándékú segítséget, és hogy ebben a nehéz időben is kitartanak mellettünk̋ - mondta Hancsik József a díj kapcsán. A fiatal vállalkozó bővebben is kifejtette, miért érzi óriási eredménynek ezt a kitüntetést.  ˶Fontos, hogy ez az érdem teljesen politikamentes, a szakma és a vendégek párhuzamosan díjazták a legjobbakakat. Mi a magyarságunkat a vendéglátáson keresztül tudjuk a legjobban megmutatni. A legtöbb információt rólunk, az itt élő emberről az ételeinken, italainkon, a kommunikációnkon keresztül tudjuk a hozzánk érkező vendégeknek bemutatni. De nem csak saját magunkat, hanem a vidékünket is képviseljük. A kezdtetektől jártuk a gasztrovásárokat, mindig azon dolgoztunk, hogy megismerjenek minket, most pedig elértük azt, hogy már keresnek és várnak minket. A Muravidék még mindig ismeretlen terület a turizmusban, de a díj által valamilyen szinten felkerültünk a kárpát-medencei a gasztronómiai térképre. Decemberre pedig már meghívást is kaptunk Budapestre a legmagasabban minősített külhoni vendéglátók számára szervezendő szemlére̋ – mondta a családi vendéglő tulajdonosa.

MCSi Design