kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

Muravidéki babacsomagok

cim baba2719A magyar kormány, illetve a Nemzetpolitikai Államtitkárság az elmúlt hónapokban 66 ezer babacsomagot osztott szét a határon túl. Kedden a Lendvai Magyar Főkonzulátuson három muravidéki magyar család vette át a praktikus babakellékeket tartalmazó csomagot. Az inkább gesztusértékű ajándék mellett a magyar kormány idén és az elmúlt években is rengeteget fektetett az anyaországi és a határon túli gyermekekbe, fiatalokba. Remélhetőleg ennek a gyermekáldásban is lesz hozadéka a Muravidéken is.

 

 

Külhoni magyar gyermekek éve

Kedden Magyarország Lendvai Főkonzulátusán Pirityiné Szabó Judit, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kapcsolattartási főosztályvezetője adta át a babacsomagokat három muravidéki családnak, miután az egybegyűlteket Földes Gyula főkonzul köszöntötte.  

A „2018 – a külhoni magyar családok éve” folytatásaként a „2019 – a külhoni magyar gyerekek éve” egyik programeleme keretében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága babacsomaggal ajándékozta meg azokat a Kárpát-medencében élő külhoni magyar családokat, akik vállalták, hogy szülőföldjükön maradva gyermekekkel ajándékozzák meg nemzetünk közösségét. Szerte a Kárpát-medencében az államtitkárság 120 millió forint értékben osztott ki 6.600 babacsomagot azoknak a külhoni magyar családoknak, amelyek 2018-ban a Köldökzsinór program keretében anyagi támogatást igényeltek. A Lendvai Főkonzulátuson a gyertyánosi Herzsenyák, a hídvégi András és a lendvai Kepe család vette át a csomagot.    

 

 

Ahogy Pirityiné Szabó Judit főosztályvezető kiemelte, a csomag kizárólag magyar gyártók termékeit tartalmazza, ezen belül a szerte a világban ismert és szabadalommal védett „orrszívó porszívó” és egy gyógyszeradagoló kanál is része a csomagnak. Rámutatott: más programokkal is kapcsolódnak a tematikus évhez, így megsokszorozódik az az összeg, amelyet idén a külhoni magyar gyerekekre fordítanak.

MCSi Design