kele
perec1
68. évfolyam
17. szám
Megjelenés:
2024. 04. 25.

kiscim1724

 

A foci mellett idén röplabda is

 kisfoci Dobronak 2A Dobronaki Ifjak Szervezete szombaton kilencedik alkalommal szervezte meg a kispályás focitornát a dobronaki pályán. A foci mellett idén újdonságként röplabdában is megmérettethették magukat a fiatalok vegyes, háromfős felállásban. A szervező a legkisebbekről sem feledkezett meg, számukra lábteniszversenyt rendezett. Minden sportág egy helyszínen, az újonnan füvesített futballpályán folyt.

Bogdán Attilától, a szervezők egyikétől megtudtuk, hogy az idén a tornakupáért 12 csapat küzdött meg Lendva-vidékről és Goricskóról. A versenyt selejtezőkön keresztül bonyolították le. Az elődöntőbe a Brzostrelke és a Lili csapata, valamint a Gostilna Pri Studencu és KMN Strehovci kerültek. A végeredmények szerint a 3. helyért a Lili csapata küzdött meg a Gostilna Pri Studencu legénységgel 3:7-es eredménnyel. A döntő összecsapás a hosszúfalui Brzostrelke és a KMN Strehovci csapata között folyt. Jobb játékot - és ezzel jobb eredményt - a hosszúfalui csapat mutatott. A torna győztese a Brzostrelke csapata lett Hosszúfaluból, a második helyezést a KMN Strehovci focistái szerezték meg, őket pedig a Gostilna Pri Studencu csapata követte Nedelicáról. A győztesek serleget és ajándékcsomagot kaptak. A vándorkupa – legalább egy évre – a hosszúfalui kisfoci legénységéhez jutott.

A kilencedik dobronaki kisfocitorna gólkirálya Petek Danijel lett a nedelicai csapatból, a legjobb kapus címet pedig Magyar Mihael szerezte meg a hosszúfalui mezőnyből.

 

 

A közönség gyors és küzdelmes mérkőzéseket láthatott a nap folyamán egészen az utolsó döntő összecsapásig. A dobronaki hagyományos sporttornát a muravidéki fiatalok számára szervezik, s mint említettük, új sportággal is gazdagították. A röplabdatornán főleg a lányokra számítottak, akiknek így érdekes foglalatosságot igyekeztek felkínálni. Idén öt csapat jelentkezett be. Az egész napos sportesemény szórakozással zárult.

Szolarics Nađ Klára

MCSi Design